Cum sărbătoreau Paştele Gabriela Firea şi Florin Pandele, în copilărie. Amintiri inedite ale celor doi VIDEO

Gabriela Firea și Florentin Pandele sunt doi oameni născuți în familii modeste. Ei au rememorat într-un interviu exclusiv acordat pentru România TV cum petreceau de sărbătorile pascale, încercând să treacă peste neajunsurile vremii.

17 apr. 2017, 06:28
Cum sărbătoreau Paştele Gabriela Firea şi Florin Pandele, în copilărie. Amintiri inedite ale celor doi VIDEO

Gabriela Firea a mărturisit la România TV că nu a crescut într-o familie avută, dar asta nu i-a împiedicat pe ea și frații ei să fie fericiți. „Suntem o familie cu patru copii, trei fete şi un băiat. Am avut parte de mutlă iubire din partea mamei, a bunicilor a rudelor, dar în vremurile acelea aveam şi foarte multe lipsuri, dar niciodată nu mergeam să ne plângem la şcoală, să spunem că ne dorim mai mult, să avem haine, excursii, tabere, călătorii. Ne mulţumeam cu mai puţin„, a spus primarul Capitalei.

Gabriela Firea a povestit și ce sacrificii făcea mama ei pentru toți cei patru frați de Paște. „Îmi amintesc că mama, indiferent că existau sau nu existau bănuţi în casă, făcea rost, se dădea peste cap ca de Paşte copiii ei să aibă lucruşoare noi: pantofiori noi nouţi, o rochiţică, ceva, orice. Nu neapărat foarte scump, nu deosebit, dar să fie ceva nou. Pentru că Paştele înseamnă Înviere, o nouă şansă, înnoire şi foarte multă speranţă. Şi respectam această tradiţie„, a mai spus aceasta.

Citeşte şi Cum a reuşit Gabriela Firea să dea jos peste 20 de kilograme în doar 3 luni

De sărbătorile de Paște din copilărie și-a adus aminte și Florentin Pandele care a rememorat o întâmplare amuzantă. „Înainte de Paşti, înroşea câteva ouă pe care le cumpăra sau mai aveam câteva găini. Când aveam 14 ani, mama, mândră că mi-am luat buletin, mi-a adus un cuţit şi m-a rugat să-i tai o găină. Eu n-am tăiat în viaţa mea o găină şi am aruncat găina peste gard. I-am spus mamei, dă-mi cuţitul, am luat găina şi am aruncat-o la vecini peste gard”, a declarat primarul din Voluntari, la România TV.