Cum vor arăta BLOCURILE VIITORULUI. O clădire ca un oraş vertical GALERIE FOTO

Blocurile viitorului nu sunt zgârie nori izolați și anosti, ci structuri spectaculoase conectate, ce dau impresia unui adevărat oraș, prin exploatarea la maximum a spațiului pe orizontală.

17 nov. 2015, 10:31

Cel puțin aceasta este viziunea arhitecților complexului de apartamente „The Interlace” (îmbinarea – n.r.), care a fost desemnat „clădirea anului” în cadrul Festivalului Mondial de Arhitectură, cel mai mare eveniment internațional de arhitectură din lume, scrie independent.md. Festivalul a avut loc recent la Marină Bay Sands, în Singapore.

Citeşte şi Cum să-ţi decorezi casa în funcţie de zodie

Situata în sudul statului Singapore, clădirea se remarcă prin designul său inovator, care pune accent pe dezvoltarea unui sentiment de comunitate. Nu lipsesc nici elementele eco întâlnite la clădirile moderne.

Interlace a fost proiectată de arhitecți din Olanda și din Germania, de la firmele Office of Metropolitan Architecture (OMA) și Buro Ole Scheeren, și a fost finalizată în 2013.

Designul său compact ar putea constitui un nou standard pentru zonele urbane, într-o lume în care mega orașele, cu peste 10 milioane de locuitori, încep să fie frecvent întâlnite în regiunile dens populate.

Citeşte şi Cum să-ţi protejezi casa de vampirii energetici

Complexul este format din 31 de blocuri de apartamente, fiecare cu șase etaje și cu o lungime de 70 de metri. În total, cuprinde 1.041 de apartamente. La cel mai înalt punct al structurii, se ajunge la 24 de etaje. Blocurile sunt construite în jurul a opt curți principale, cu tematici diferite.

Totul se întinde pe o suprafața de 170.000 de metri pătrați. Apartamentele au între două și patru camere, iar chiriile variază de la 3.800 de dolari până la 10.000 de dolari.