Curtea de Conturi Europeană desfăşoară un audit în cinci state membre, inclusiv în România, privind animalele de fermă

Publicat: Marţi, 09 Ianuarie 2018 21:58 // Actualizat: Marţi, 09 Ianuarie 2018 21:58 // Sursa: romaniatv.net

Cinci state membre - România, Polonia, Franţa, Italia şi Germania - vor fi auditate în acest an de Curtea de Conturi Europeană în ceea ce priveşte eficacitatea măsurilor legate de bunăstarea animalelor, a anunţat, marţi, Comisia Europeană într-un comunicat.

"Acest audit se limitează la animalele de fermă, acestea făcând obiectul celei mai mari părţi din legislaţia UE în materie. În UE, există aproximativ 4,5 miliarde de pui, de găini ouătoare şi de curcani şi circa 330 de milioane de vite, porcine, caprine şi ovine. Pe lângă condiţiile de viaţă ale animalelor în cadrul exploataţiilor agricole, auditul se va axa şi pe aspectele legate de transportul şi de sacrificarea acestora", se menţionează în comunicat.

Pentru perioada 2014-2020, fondurile alocate de UE, în cadrul dezvoltării rurale, în vederea efectuării de 'plăţi pentru bunăstarea animalelor' se ridică la aproximativ 1,5 miliarde de euro. Măsurile sunt menite să încurajeze ameliorarea nivelului de bunăstare dincolo de cadrul minim al cerinţelor naţionale şi ale UE.

"Auditul include vizite în cinci state membre - România, Polonia, Franţa, Italia şi Germania - şi este coordonat de Janusz Wojciechowski, membru al Curţii. Publicarea raportului este prevăzută pentru sfârşitul anului 2018", anunţă CE,

Curtea de Conturi Europeană a publicat marţi o notă de informare referitoare la acţiunile întreprinse de UE pentru a se asigura conformitatea cu legislaţia privind bunăstarea animalelor şi pentru a se îmbunătăţi coordonarea între activităţile din acest domeniu şi politica agricolă comună.

"Notele de informare au ca subiect o activitate de audit în curs şi sunt publicate după anunţarea auditului respectiv. Aceste documente sunt concepute ca o sursă de informaţii pentru cei interesaţi de politica şi/ sau de programele care sunt auditate. Pentru a încuraja o abordare mai interactivă, fiecare notă include o secţiune în care părţile interesate sunt invitate să contacteze echipa de audit la o adresă dee-mail specială. Nota de informare de astăzi se bazează pe activitatea desfăşurată în vederea unui audit în curs referitor la eficacitatea măsurilor UE legate de bunăstarea animalelor", precizează comunicatul Comisiei Europene.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
animale de ferma curtea de conturi europeana Romania
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 ian 09:00
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
PROBLEMELE CU FICATUL DAU DURERI DE CAP; INTEPENIREA MUSCHILOR; VARSATURI SI MANCARIMI DE PIELE SAU PROBLEME CU PLAMANII:
1
EUR
4.6495
RON
11 Dec
noapte 0 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H