Cutremur cu magnitudine 4.9, urmat de şase replici, şcolile au fost evacuate

Şcolile din oraşul portughez Arraiolos au fost evacuate luni, în urma unui seism produs în această regiune, care a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, informează Xinhua.

15 ian. 2018, 17:42
Cutremur cu magnitudine 4.9, urmat de şase replici, şcolile au fost evacuate

Nu au fost raportate victime, persoane accidentate şi pagube majore la nivelul infrastructurii. Presa portugheză a anunţat că unele dintre comunităţile locale au rămas fără electricitate.

Profesorii şi elevii au fost trimişi acasă ca măsură de precauţie, a declarat purtătorul de cuvânt al acelei şcoli pentru agenţia de presă portugheză Lusa News.

Seismul a avut loc la ora locală 11.51 (13.51 ora României, n.r.). Epicentrul a fost plasat la 6 kilometri nord de Arraiolos, un oraş aflat la o distanţă de 130 de kilometri faţă de Lisabona.

După cutremur au avut loc şase replici cu magnitudini care au variat între 1,3 şi 2,5 grade pe scara Richter, a anunţat Institutul Portughez pentru Mări şi Atmosferă (IPMA).

Un seism cu magnitudinea de 4,9 este considerat „uşor”, în timp ce un cutremur cu magnitudinea de 5 este considerat „moderat”.

În 1755, un cutremur cu o magnitudine cuprinsă între 8 şi 9 a distrus complet Lisabona. Potrivit experţilor, regiunea rămâne vulnerabilă în faţa riscului seismic.