Cutremur cu magnitudinea de 6,4 în Chile

Un puternic cutremur cu magnitudinea de 6,4 a zguduit, sâmbătă, centrul statului Chile, fără să fie raportate nici victime şi nici pagube materiale, a anunţat Biroul naţional chilian pentru situaţii de urgenţă (Onemi).

24 aug. 2014, 06:02
Cutremur cu magnitudinea de 6,4 în Chile

Cutremurul de pământ, care s-a produs la 18.35 ora locală (22.35 GMT) la 39 de kilometri vest de oraşul Quillota, a afectat Santiago şi alte cinci regiuni din centrul Chile, potrivit Agerpres.

VEZI ŞI: Seismologii avertizează: Un CUTREMUR cu magnitudine 8, posibil în orice moment

Seismul, care a durat între 30 şi 40 de secunde, a creat panică printre locuitorii din clădirile unde a fost resimţit. Mai multe sectoare din Santiago au fost afectate de întreruperi de electricitate şi comunicaţiile prin telefoane mobile şi internet au fost întrerupte, potrivit presei locale.

„Acest cutremur nu îndeplineşte condiţiile pentru a genera un tsunami pe coastele Chile”, a declarat Serviciul hidrografic şi oceanografic al marinei (Shoa).

Ministerul Telecomunicaţiilor a declarat că reţelele de comunicaţii, atât de internet cât şi cele de telefonie mobilă, erau saturate.

Cutremurul, care s-a produs la o adâncime de 41,7 kilometri, cu epicentrul situat la 37 kilometri nord de Valparaiso, a afectat în principal centrul ţării.

La 1 aprilie, un cutremur cu o magnitudine de 8,1 – 8,2 a lovit oraşul Iquique şi regiunea sa (nordul ţării), făcând mai mulţi morţi, provocând pagube importante şi necesitând evacuarea a aproape un milion de persoane.

CITEŞTE ŞI: Cutremur violent la graniţa dintre Iran şi Irak