Cutremur de 6 grade în Indonezia. Oamenii au intrat în panică

Un seism cu magnitudinea de 6 grade s-a produs în provincia Gorontalo din centrul Indoneziei, sâmbătă, fără să genereze însă un risc potențial de tsunami, au anunțat reprezentanții Agenției de meteorologie și geofizică din această țară.

15 iul. 2017, 14:22
Cutremur de 6 grade în Indonezia. Oamenii au intrat în panică

Cutremurul s-a produs la ora locală 19.12 (14.12, ora României) și a avut epicentrul la 40 de kilometri sud-vest de orașul Boalemo, la o adâncime de 100 de kilometri sub nivelul mării, a precizat Wahyu Kurniawan, specialist al agenției citate, contactat prin telefon de Xinhua.

Nu au fost raportate vitime, însă publicaţiile online au relatat despre starea de spirit a locuitorilor. În districtul Bualemo mişcarea s-a simţit timp de 3-5 secunde, iar oamenii s-au panicat şi au ieşit afară din case. De asemenea, în districtul North Gorontalo mişcarea pământului s-a simţit aproximativ 7 secunde şi, de asemenea, oamenii s-au speriat şi au ieşit panicaţi pe străzi. Situaţii similare s-au înregistrat în districtele Pohuwato şi Gorontalo.

Indonezia este adeseori afectată de cutremure de pământ, deoarece este situată într-o zonă seismică vulnerabilă, denumită Cercul de Foc al Pacificului, în care se află 62% din totalul vulcanilor activi de pe Terra.