CUTREMUR în Marea Neagră. Un nou seism s-a înregistrat şi în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 2,4 s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Marea Neagră, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. De asemenea, un seism cu magnitudinea 3,6 s-a produs, duminică dimineaţa, în Vrancea, a anunţat INFP.

16 oct. 2016, 07:02
CUTREMUR în Marea Neagră. Un nou seism s-a înregistrat şi în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 2,4 s-a produs sâmbătă noapte, la ora 00.49, la o adâncime de 10 kilometri, potrivit INFP. Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,6, s-a produs, duminică dimineaţă, la ora 8.56, în judeţul Vrancea. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 126 de kilometri.

Sâmbătă, un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de moment de 5,3 grade s-a produs în sud-vestul Mării Negre, în largul coastelor Turciei, la circa 200 de kilometri sud-est de ţărmul României. Seismul a fost resimţit în câteva provincii din nord-vestul Turciei, unde a provocat panică pentru scurtă durată, dar şi în Istanbul.

Seismul a avut loc sâmbătă, la ora 11.18 (11.18, ora României), în sud-vestul Mării Negre, la adâncimea de doar 4,7 kilometri.

Alte două cutremure s-au produs, vineri, în regiunea de est a României. Un sesism s-a produs în Vrancea, la ora 15.46, iar al doilea a avut loc în Buzău, la ora 19.00, potrivit datelor de la Institutul pentru Fizica Pământului.