CUTREMUR ITALIA. Bilanţul cutremurelor a ajuns la 291 de morţi UPDATE

CUTREMUR ITALIA. Bilanţul cutremurelor produse miercuri în centrul Italiei a ajuns la cel puţin 291 de morţi, dar există în continuare persoane dispărute, a anunţat vineri seară Serviciul italian al Protecţiei Civile, citat de cotidianul La Repubblica.

26 aug. 2016, 18:52
CUTREMUR ITALIA. Bilanţul cutremurelor a ajuns la 291 de morţi UPDATE

UPDATE: Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro că situaţia din Italia este mai tragică decât s-a anunţat oficial, că numărul românilor morţi a ajuns deja la 12 şi că acesta va creşte. El spune că România ar trebui să declare zi de doliu naţional, iar unul dintre primii oameni în stat ar trebui să meargă la locul tragediei, pentru că românii de acolo se simt abandonaţi. 

CUTREMUR ITALIA. În localitatea Amatrice au murit cel puţin 218 persoane, 49 de cadavre au fost găsite în Arquata del Tronto şi Pescara del Tronto, iar 11 în Accumoli. De asemenea, aproximativ 2.500 de persoane au rămas fără locuinţe. Bilanţul anunţat anterior era de 267 de morţi.

Citeşte şi Cutremur Italia: Ministerul de Externe anunţă că încă doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa

Guvernul Matteo Renzi a dispus proclamarea doliului, sâmbătă, în întreaga Italie.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, în urma seismului din Italia survenit la data de 24 august 2016, au fost confirmate încă două decese ale unor cetăţeni români. În prezent, numărul cetățenilor români decedați în urma tragicului eveniment se ridică la 8.

Citeşte şi DECIZIE de ULTIMĂ ORĂ: Fondul de rezervă, deschis de MAE pentru repatrierea românilor morţi în Italia

Centrul Italiei a fost afectat, pe 24 august, de trei cutremure de suprafaţă – cu magnitudini de 6,0, 5,4 şi 4,8 grade – urmate de sute de replici. Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora României), în zona Accumoli/Arquata del Tronto (la graniţa dintre regiunile Lazio şi Marche, în centrul Italiei), la adâncimea de doar 4 kilometri. Au urmat alte două mişcări telurice, la orele 4.32 şi 4.33, cu intensităţi de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 şi 9 kilometri. Cele trei seisme au fost urmate de zeci de replici cu intensităţi între 2 şi 4 grade. Situaţiile cele mai grave sunt în comunele Amatrice, Accumoli şi Arquata del Tronto.

Citeşte şi ÎNGRIJORĂTOR. Solul, deplasat cu 20 cm. din cauza cutremurelor din Italia. Sâmbătă, ZI de DOLIU NAŢIONAL