CUTREMURE puternice în Pacific

Un seism cu magnitudinea de 6,7 grade s-a produs în largul insulelor Wallis şi Futuna din sudul Pacificului la primele ore ale zilei de luni, la scurtă vreme după ce un alt seism a avut loc în largul insulei Tonga, relatează AFP.

30 iun. 2014, 05:08
CUTREMURE puternice în Pacific

Cutremurul s-a produs la ora locală 05:15 (17:15 GMT duminică) la 205 kilometri sud-est de capitala insulelor Wallis şi Futuna, Mata-Utu, a anunţat Observatorul de geologie american (USGS). Mişcarea telurică a avut loc la două ore după un alt seism de 6,4 grade produs în largul Tonga. Niciunul dintre cele două cutremure nu a fost urmat de alerte de tsunami, iar ele nu au provocat pagube.

Cutremurul din largul Tonga a avut loc la ora locală 03:52 (15:52 GMT duminică) la 197 de kilometri nord-vest de oraşul Hihifo, a precizat USGS. Epicentrul său a fost localizat la o adâncime de 10 kilometri. Acest seism a fost urmat la mai puţin de trei ore mai târziu de un seism cu magnitudinea de 5,6 la câţiva kilometri spre vest.

Regiunea este situată pe aşa-numita ‘centură de foc a Pacificului’, o zonă cu o puternică activitate seismică din cauza poziţionării sale pe faliile de coliziune ale unor plăci continentale de scoarţă terestră, notează AFP.