„Dacă Edison vedea aceste zile, nu mai inventa becul”. Pentru aceasstă postare un cântăreţ riscă 15 ani de închisoare

Cunoscutul cântăreţ turc Attila Taş este reţinut de mai multe luni, sub acuzaţia de "influenţare a opiniei publice împotriva Guvernului". Vina sa este de a fi postat pe Twitter fraza: "Dacă Edison vedea aceste zile, nu mai inventa becul".

25 mart. 2017, 15:49
„Dacă Edison vedea aceste zile, nu mai inventa becul”. Pentru aceasstă postare un cântăreţ riscă 15 ani de închisoare

Pentru că a scris la ziarul Meydan, Attila Taș a fost reținut odată cu închiderea ziarului de către guvernul turc, în contextul amplei operaţiuni împotriva opozanţilor regimului preşedintelui Erdogan, după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016. Attila Taş este reținut de luni de zile, sub acuzația de ,,influenţarea opiniei publice împotriva guvernului”.

Citeşte şi Erdogan, în războiul cuvintelor: Cât timp Germania şi Olanda îmi spun „dictator”, voi continua să le numesc „naziste”

Deoarece semnul partidului lui Erdogan este un bec, procurorul a arătat instanței ca dovadă de infracțiune, o postare pe Twitter a lui Atilla Taș, din data de 15 noiembrie 2014: ,,Dacă Edison vedea aceste zile, numai inventa becul”. Conform procurorului instanței, aceasta este dovada incriminatoare iar infracțiunea este ,,influenţarea unei opinii publice contra guvernului”.

Zilele trecute, instanța a acceptat aceste acuze formulate de procuror împotriva lui Atilla Taș.