Dacian Cioloş: „Dacă vor fi alegeri anticipate, ne asumăm să fim parte a acestei soluții”

Mihai Tudose a demisionat din funcţia de premier, iar liderii Opoziţiei au cerut alegeri anticipate. Fostul premier Dacian Cioloş a subscris ideii.

15 ian. 2018, 21:32
Dacian Cioloş: „Dacă vor fi alegeri anticipate, ne asumăm să fim parte a acestei soluții”

Fostul premier Dacian Cioloş consideră că PSD şi ALDE „nu sunt în stare să îşi asume responsabil guvernarea” şi „vor duce ţara de râpă”, precizând că este nevoie „de o alternativă” construită cu toţi cei care au arătat îngrijorare pentru felul în care a fost condusă România în ultimul an.

„Un an și unsprezece zile de guvernare PSD-ALDE: doi premieri au fost maziliți în bătălii de partid, două guverne au fost decapitate de ambiții politice meschine.

Nu cred că există precedent în România ca un partid cu o majoritate confortabilă în Parlament să-și decapiteze două guverne într-un an.

Pe lângă populism și incompetență, guvernarea PSD-ALDE adaugă un ingredient periculos pentru țară: instabilitate politică.

PSD și ALDE nu sunt în stare să își asume responsabil guvernarea, o responsabilitate care vine de la votul pe care l-au primit din partea oamenilor care au crezut în ei. Rezultatul nu poate fi decât unul singur: vor duce țara de râpă.

Din punctul meu de vedere, coaliția PSD-ALDE a eșuat.

România nu își poate permite încă un guvern creat din criza morală în care colcăie coaliția PSD-ALDE.

Este nevoie de o alternativă. O alternativă care trebuie construită cu toți cei care au arătat îngrijorare pentru felul în care e condusă țara de un an încoace și care acum sunt așteptați să gândească soluții.

Dacă vor fi alegeri anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluții”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.