Dacian Cioloş, după întâlnirea cu Merkel: Relaţiile noastre sunt pe calea cea bună. O dovedeşte deschiderea de aici

Premierul Dacian Cioloş a postat, joi, un mesaj pe pagina sa de Facebook în care aminteşte temele de discuţie purtate cu cancelarul german, Angela Merkel. Printre acestea se numără dezvoltarea unor schimburi comerciale noi între România şi Germania, dar şi discuţii privind criza refugiaţilor.

RomaniaTV.net
07 ian. 2016, 15:18
Dacian Cioloş, după întâlnirea cu Merkel: Relaţiile noastre sunt pe calea cea bună. O dovedeşte deschiderea de aici

Dacian Cioloş a precizat că i-a vorbit cancelarului Angela Merkel despre atuurile României.

Întâlnire foarte bună cu doamna Cancelar Merkel. Deschiderea pe care am găsit-o aici este cea mai bună dovadă că relatiile noastre sunt pe calea cea bună și dezvoltarea economică se va consolida prin investiții și schimburi comerciale noi. I-am vorbit doamnei cancelar despre atuurile țării noastre și despre interesul pe care îl avem în a fi parte activă a tuturor proceselor europene, cu atât mai mult a celor dificile cum sunt cele legate de problemele imigrației. Procesul trebuie să se bazeze pe principii și mecanisme funcționale, împărtășite prin acord comun de către toate statele membre”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

Premierul Dacian Cioloș efectuează, joi, o vizită oficială la Berlin, la invitația cancelarului federal german, Angela Merkel, întrevederile aflate pe agendă vizând întărirea relațiilor bilaterale cu Germania și stabilirea obiectivelor comune pe agenda europeană.

Din delegația oficială condusă de premierul Dacian Cioloș fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, și șeful Cancelariei primului-ministru, Dragoș Tudorache.