Dacian Cioloş i-a dat replica lui Ciutacu pe Facebook. Câte like-uri a adunat răspunsul premierului

Premierul Dacian Cioloş a scris pe pagina de Facebook că legea antifumat se aplică inclusiv în clădirea Guvernului în care este în curs de amenajare, afară, un loc în care doritorii să poată fuma respectând legislaţia. Şeful Executivului a postat şi ghidul de informare, iar primul jurnalist care a cerut detalii despre campania de informare a fost jurnalistul România TV, Victor Ciutacu.

16 mart. 2016, 18:01

„Începând de mâine se aplică legea ‘antifumat’ (legea pentru interzicerea fumatului în spațiile publice închise) al cărei scop este de a proteja sănătatea persoanelor în spațiile publice sau la locul de muncă.

Legea se aplică inclusiv în clădirea Guvernului în care este în curs de amenajare, afară, un loc în care doritorii să poată fuma respectând legislaţia.

Aşa cum am promis, guvernul a pregătit şi un ghid de informare care explică modul în care se aplică legea şi care sunt procedurile pentru cei care doresc să fumeze, pentru instituţiile sau companiile interesate”, a scris premierul pe Facebook.

Citeşte şi: Ce SANCŢIUNI rişti dacă fumezi în spaţiile publice închise. Ghid de aplicare a legii antifumat

Comentariile nu au întârziat să apară, iar primul a fost jurnalistul Victor Ciutacu care l-a întrebat pe premier „cine a făcut pliantele? care a fost valoarea contractului? cum s-a atribuit? care minister/autoritate plătește?

Dacian Cioloş i-a răspunsu jurnalistului că: „Nu există pliante, este vorba de un infografic și un ghid care a fost realizat de consilierii mei. Nu există niciun contract atribuit vreunui minister sau vreunei autorități, Informarea nu a costat nimic”.

Răspunsul premierului a adunat peste 300 de aprecieri.