Dacian Cioloş: Nu ministrul Agriculturii stabileşte preţul la gaze sau pregăteşte acte normative privind politica industrială

Premierul Dacian Cioloș a declarat joi că nu ministrul Agriculturii este cel care stabilește prețul gazelor naturale și nici nu redactează acte normative referitoare la politicile industriale.

17 nov. 2016, 15:16
Dacian Cioloş: Nu ministrul Agriculturii stabileşte preţul la gaze sau pregăteşte acte normative privind politica industrială

Cioloș a răspuns astfel unei întrebări legate de faptul că în perioada în care a deținut portofoliul Agriculturii ar fi semnat documente prin care se facilita ieftinirea prețului gazelor, favorizându-se anumite companii.

„E interesant că ies de la naftalină așa… mai multe lucruri în ceea ce mă privește acum, în perioada asta. E un subiect pe care eu l-am mai comentat atunci când a fost de actualitate. (…) Eu eram ministrul Agriculturii atunci și nu cred că un ministru al Agriculturii stabilește prețul la gaze și nu cred că un ministru al Agriculturii negociază sau pregătește acte normative care vizează politica industrială și inclusiv prețul la gaze.

Normal atunci când te întreabă cineva: ‘vrei îngrășăminte chimice mai ieftine pentru agricultori, îngrășăminte chimice care se fac pe bază de gaze’… Normal că un ministru al Agriculturii e interesat să creeze oportunitatea pentru agricultori de acces la îngrășăminte mai ieftine”, a precizat premierul, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, conform Agerpres.