Dan Andronic, despre întâlnirea cu Sebastian Ghiţă la Belgrad: La o masă alături erau 4 bărbaţi în negru care beau apă

Dan Andronic a vorbit în exclusivitate la România TV despre întâlnirea pe care a avut-o la Belgrad cu Sebastian Ghiţă. Andronic a relatat discuţiile pe care le-a purtat cu fostul deputat prins în ţara vecină.

05 iun. 2017, 20:32
Dan Andronic, despre întâlnirea cu Sebastian Ghiţă la Belgrad: La o masă alături erau 4 bărbaţi în negru care beau apă

Dan Andronic a povestit că l-a întrebat pe Ghiţă dacă a avut tentative de negocieri cu autorităţile române privind eventuala sa predare.

„Eu l-am intrebat, am vrut sa lamuresc un zvon ca ar fi fost o tentativa de contact, aici circulau mai multe variante, reprezentanti ai SRI, SIE si ai parlamentului… L-am intrebat: domne, a existat o tentativă eşuată? Şi a spus nu, nu m-a căutat nimeni, nu m-a refuzat nimeni”, a relatat Andronic dialogul cu Ghiţă.

Andronic nu a putut să dea detalii despre situaţia juridică a lui Sebastian Ghiţă, dat fiind timpul prea scurt după eliberarea din arest.

„La ora actuala are o situatie juridica care trebuie rezolvata, sa vada ce are de facut. Acum luati in calcul si faptul ca el a iesit din inchisoarea centrala din Belgrad vineri si eu m-am vazut cu el marti, nu a avut suficient timp sa se obisnuiasca nici cu starea de libertate, nici cu cea are de facut”, a mai spus Andronic.

Dan Andronic a mai povestit şi cum era filat Sebastian Ghiţă la întâlnirea cu el, de la un restaurant din capitala Serbiei.

„Am ajuns la restaurant mai devreme si am avut ocazia sa vad cine a intrat. (…) Au venit patru baieti foarte bine facuti, era si cald afara, erau 30 de grade si ei erau in imbracati in negru. Ce mi-a atras atentia: erau patru barbati intr-un restaurant cu specific sarbesc, unde lumea se distra, si ei erau cu gentute din alea clasice pe care le vedeam la SPP. Dupa vreo 10 minute comandasera toti apa, unul era mai excentric, bea limonada şi manca o salata. I-am atras atentia lui Sebi, uitat-te si tu la aia, ti se pare ca ar fi de la filaj. El a zis ca nu, ca aici toti sunt atletici si poarta gentute, cred ca a zis asa, ca sa isi bata putin joc de mine. Si i-am zis, bun, dar ai mai vazut patru sarbi intr-un restaurant cu specific dupa amiaza, care beau numai apa? Zice, da, asta este intr-adevar o problema, asa aceva nu am mai vazut.”

Când a plecat Ghiţă din restaurant, imediat a fost urmat de cei de la masa vecină

„Sebastian a plecat mai repede, ca avea intalnire cu avocatii. Imediat cum a plecat el, la un minut, doua, au iesit doi de la masa. Ceilalti doi au ramas, au continuat discutia. L-am salutat pe unul din ei care, politicos, mi-a intors salutul”, a încheiat Dan Andronic relatarea.