Dan Diaconescu, lovitură de graţie primită în puşcărie. Fostul realizator este la pământ

Decizia judecătorilor a pus capăt succesului de care s-a bucurat ani de-a rândul fostul realizator. Societatea comercială controlată de Dan Diaconescu-cu obiect de activitate "activităţi de difuzare a programelor de televiziune"-are datorii de aproape 27 de milioane de lei şi pierderi de 1,1 milioane.

31 iul. 2016, 08:29
Dan Diaconescu, lovitură de graţie primită în puşcărie. Fostul realizator este la pământ

Dan Diaconescu a ajuns în spatele gratiilor după ce magistraţii Curţii de Apel l-au condamnat, la începutul lunii martie 2015, pe fostul candidat la preşedinţia României, la cinci ani şi jumătate închisoare în dosarul în care acesta a fost acuzat de şantaj, scrie spynews.ro.

Citeşte şi Cristian Cioacă nu se lasă. Vrea să iasă mai repede din puşcărie. La ce tertip apelază fostul poliţist

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moţ, primar al comunei arădene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro. Sub presiunea acestor ameninţări, primarul Ion Moţ i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro și 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

Citeşte şi Dan Diaconescu, dezvăluiri din spatele gratiilor: Nici în libertate nu făcea asta!

De asemenea, procurorii îl mai acuză pe Dan Diaconescu că, în cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de ameninţare, atât în mod direct, cât şi indirect, prin intermediul lui Mitruş Ghezea, realizatorul emisiunii „Semnal de alarmă”, difuzată de acelaşi post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Ţârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.