Dan Diaconescu riscă să piardă licenţa pentru DDTV

Dan Daconescu riscă să piardă şi licenţa pentru DDTV, asta pentru că pe frecvenţa acestui post a transmis OTV, televiziune interzisă de CNA, potrivit România TV. Pe lângă asta, administratorii DDTV riscă o amendă fabuloasă, dar şi să ajungă după gratii, dacă se dovedeşte că sunt vinovaţi. Primul pas pe care cei din CNA îl vor face este să sesizeze Parchetul.

21 oct. 2013, 07:23
Dan Diaconescu riscă să piardă licenţa pentru DDTV

Dan Diaconescu ar putea rămâne şi fără a doua licenţă de emisie. După ce a pierdut licenţa pentru OTV, acesta poate să o piardă şi pentru DDTV. Cei care coordonează activitatea DDTV au transmis ilegal transmisia OTV, care este o televiziune înterzisă de CNA.

Administratorii DDTV ar putea plăti o amendă penală cuprinsă între 5.000 de lei şi 100.000 de lei, însă riscă şi închisoare de la trei luni la un an. În cazul în care se va dovedi că Dan Diaconescu are legătură cu cei din conducerea DDTV, acesta riscă închisoare şi să plătească o amendă uriaşă.

Cei de la CNA vor discuta în şedinţa de marţi ce vor face în legătură cu DDTV şi vor sesiza Parchetul.

Dan Diaconescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă că jurnaliştii ar trebui să se solidarizeze în jurul ideii de libertate a presei şi să nu lase loc cenzurii care se practică în acest moment, în România.

S-a ajuns la un apogeu al cenzurii. Am văzut atacuri incredibile din partea unor colegi de breaslă, pe care eu i-am angajat în presa centrală. Ei acum cer închiderea DDTV, dar să nu se bucure prea devreme. După DDTV urmează Realitatea TV, antena 3. Presa ar trebui să se solidarize în jurul ideii de libertate de exprimare a presei. Chiar şi Adrian Năstase a închis OTV, dar nu cerea închiderea şi a altor televiziuni de la vremea respectivă. În fruntea CNA se află un om într-o maximă ilegalitate. Acolo este problema şi nu la OTV. Amenintăţile care vin de la premier, de la Guvern şi de la CNA mă aştept să fie puse în pratica marţi„, a spus Dan Diaconescu.