Dan Mihalache, surprins în timp ce pare că doarme la o întâlnire oficială. Reacţia consilierului prezidenţial

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat, în luna iulie, o vizită în Serbia, însoţit de o delegaţie din care făcea parte şi consilierul prezidenţial Dan Mihalache. Un membru al delegaţiei sârbe a realizat câteva fotografii în care Dan Mihalache pare să fi adormit chiar în timpul întâlnirii cu delegaţia ţării gazdă.

20 oct. 2015, 07:02

Pe 16 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a plecat în Serbia, la invitaţia omologului său sârb Tomislav Nikolić, pentru o vizită de o singură zi. Şeful statului a fost însoţit la Belgrad de şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, de consilierul pe politică externă, Lazăr Comănescu, şi de consilierul pe securitate naţională, Ion Oprişor. A fost singura vizită externă în care preşedintele nu a luat şi presă.

Potrivit publicaţiei Click.ro, care citează surse din delegaţia sârbă, după ce şeful statului român, Klaus Iohannis, şi omologul său de la Belgrad, Tomislav Nicolici, ar fi părăsit şedinţa de lucru, consilierul prezidenţial Dan Mihalache ar fi adormit.

După apariţia pozelor în presă, Dan Mihalache a spus că pozele în care apare dormind sunt „o manipulare ordinară„, informează stiripesurse.ro.Văd ca prezenţa mea la Cotroceni deranjează foarte tare, de vreme ce o dată pe săptămână se inventează câte o ştire care să mă pună într-o lumină defavorabilă.

Poza este o manipulare ordinară. Este vorba despre un moment în care delegația română aştepta terminarea convorbirilor tete-a-tete dintre preşedintii Nikolic şi Iohannis, convorbiri care au durat mai mult de o oră. De altfel, cine se uită la poză, vede foarte clar că fiecare membru al delegaţiei îşi vedea de treaba lui. Unii se uitau pe telefon, alţii citeau documente. Mi-aş fi dorit eu să aţipesc, dar nu am această capacitate din păcate.

Nu cred că partea sârbă se pretează la asemenea gesturi. Mai degrabă este vorba de un binevoitor român”, a spus şeful cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache.