Dan Petrescu a fost prezentat oficial la CFR Cluj: Am semnat un contract pe doi ani

Tehnicianul Dan Petrescu a fost prezentat oficial, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, ca antrenor principal al echipei CFR Cluj şi a declarat că a semnat un contract pe două sezoane.

10 iun. 2017, 13:26
Dan Petrescu a fost prezentat oficial la CFR Cluj: Am semnat un contract pe doi ani

Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj. „Mă bucur că m-am întors acasă, în România. În fotbal cel mai important este să ai rezultate. Ce am făcut eu ca antrenor până acum nu mai contează când voi pierde primul meci. Sunt conştient că presiunea asupra clubului va fi mai mare prin aducerea mea aici. Avem obiective măreţe, rămâne de văzut dacă vom putea. Avem un lot slab numeric, e în formare, dar timpul este foarte scurt. CFR Cluj este un club care ştie ce înseamnă să câştigi şi să joci Liga Campionilor şi asta m-a făcut să vin aici. Voi avea un salariu normal pentru un antrenor care vrea să câştige trofee. Dacă era să aleg banii, chiar şi ieri am primit ofertă mai bună din străinătate de la o echipă de pe locul doi din Polonia (n.r. – Jagiellonia Bialystok). Am refuzat pentru că mi-am dat cuvântul acum zece zile că voi veni la CFR Cluj. Am semnat un contract pe doi ani şi am cerut să aleg singur unii jucători şi să fac programul echipei. Obiectivul este intrarea în play-off. Favorită la titlu în sezonul viitor este Viitorul urmată de Steaua şi Dinamo. CFR are a patra şansă”, a spus Petrescu.

Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a anunţat colaboratorii lui Dan Petrescu la gruparea ardeleană: „Staful administrativ s-a îmbunătătţit prin venirea lui Bogdan Mara care va fi manager sportiv şi prin Marus Bilaşco care se va ocupa de partea de scouting. Din staful tehnic cu care a venit Dan Petrescu mai fac parte Valeriu Bordeanu, Emil Caras şi preparatorul fizic Aurelian Aldea. Vor rămâne în staf Cristian Dragotă, preparator fizic, şi Cristian Moldovan, antrenor cu portarii. Cinci jucători au semnat deja cu noi, Saşa Balici, Ovidiu Hoban, Alexandru Vlad, Marius Coman şi Urko Vera. De mâine vom pleca într-un cantonament la Braşov până la 21 iunie când vom avea un amical cu Sepsi Sfântu Gheorghe. În perioada 24 iunie – 7 iulie vom pleca în Slovenia, la Maribor. Am reziliat contractul portarului Traian Marc până acum.”

CFR Cluj, care a încheiat pe locul al patrulea în Liga I, a ieşit din insolvenţă la finalul lunii trecute. Ardelenii vor avea dreptul de a evolua în cupele europene începând cu sezonul 2018/2019.

În vârstă de 49 de ani, Dan Petrescu a antrenat în carieră echipele Sportul Studenţesc, Rapid Bucureşti, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al Arabi, ASA Târgu Mureş, Jiangsu Suning şi ultima dată pe Al Nasr.