Dan Şova, MIRUIT în plen de un senator: A fost un gest prietenesc, foarte frumos VIDEO

Senatorul Dan Sova a apelat, miercuri, la trucurile colegului său de la PNL, Varujan Vosganian. Înainte de începerea votului privind cererea de încuviinţare a arestării sale preventive, Dan Şova a fost miruit de senatoarea UNPR, Ruxandra Jipa. Aceasta l-a dat pe Şova cu mir pe cap pentru a-i purta noroc în momentul votului decisiv. Tehnica a funcţionat, pentru că senatorii au respins cererea DNA privind reţinerea şi arestarea lui Dan Şova.

25 mart. 2015, 11:33
Dan Şova, MIRUIT în plen de un senator: A fost un gest prietenesc, foarte frumos VIDEO

Senatorii au respins, miercuri, cererea DNA privind reţinerea şi arestarea lui Dan Şova. În discursul ţinut în faţa colegilor, în care s-a apărat de acuzaţiile DNA, Şova a făcut o urare cu conotaţii religioase. Mai mult, inainte de începerea votului privind cererea de încuviinţare a arestării sale preventive, Dan Şova a fost miruit de senatoarea UNPR, Ruxandra Jipa.

Adversară declarată a arestării lui Şova, senatoarea UNPR Florina Jipa a explicat că l-a „miruit” pe colegul său pentru că e un om credincios.

„Sunt un om credincios, am fost la Mormântul Sfânt şi eu cred, am un crez pe lumea asta. Toată viaţa am făcut dreptate, şi ca avocat, şi ca judecător, şi o voi face în continuare. Şi nu voi sta niciodată în genunchi, pentru că aici s-a ajuns, să se stea în genunchi”, a spus senatoarea PSD.

Florentina Jipa a mai spus că Şova este un „băiat foarte bine pregătit”, precizând că ea crede în nevinovăţia acestuia. „A fost un gest pur şi simplu spontan, nu am crezut că veţi da atâta amploare”, a mai afirmat Jipa.

Întrebat despre „secvenţa miruirii”, senatorul Dan Şova a declarat şi el că „a fost un gest prietenesc, foarte frumos” din partea colegei de la UNPR.

CITEŞTE ŞI: Varujan Vosganian, în LACRIMI la votul din Senat. Liberalul a venit în plen cu MIR şi cartea de rugăciuni

De Buna Vestire, Dan Şova, confruntat cu votul pentru arestare, a făcut apel la Dumnezeu. În discursul din plen, Şova a mărturisit că a mers, înainte de şedinţă, să se roage cu colegii din grupul de rugăciune

Am început această zi într-un mod foarte plăcut, împreună cu câțiva colegi, la grupul de rugăciune, pentru că este Buna Vestire şi vreau să vă fac o urare: Dumnezeu să fie cu fiecare dintre noi și să se facă așa cum o să vrea„, a rostit Dan Şova de la tribuna Senatului.

Acesta le-a cerut senatorilor să nu voteze cererea DNA şi să-i dea posibilitatea să se poată apăra ca om liber: „Vă garantez că peste 2-3 ani când vom avea soluția în acest dosar, veți constata că nu ați greșit„.

El a menţionat că cele trei contracte avute cu complexurile energetice Rovinari şi Turceni au dus la soluţionarea favorabilă a litigiului cu Întreprinderea pentru Închiderea Minelor, care încerca să-şi recupereze nişte creanţe. Altfel a fost evitat falimentul celor două companii şi pierderea a mii de locuri de muncă. „Colegii mei au repurtat un real succes, iar oamenii din zonă cunosc foarte bine care a fost cumpăna acelor ani„, a spus senatorul.