DAN VOICULESCU, CONDAMNAT. Cum va recupera statul PREJUDICIUL şi cine poate să CADĂ odată cu fostul senator

Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare în Dosarul ICA şi lăsat fără avere, pentru recuperarea prejudiciului creat, ar putea trage după el prieteni sau membri ai familiei.

RomaniaTV.net
09 aug. 2014, 13:16
DAN VOICULESCU, CONDAMNAT. Cum va recupera statul PREJUDICIUL şi cine poate să CADĂ odată cu fostul senator

Dan Voiculescu a împrumutat cu sume importante de bani mai multe persoane din anturajul său, care acum ar putea fi nevoiţi să returneze mai rapid sumele datorate, dacă statul român, care a pus sechestru pe averea omului de afaceri pentru recuperarea prejudiciului creat prin privatizarea frauduloasă a ICA, le va cere acest lucru. Printre cei care ar putea avea de suferit se numără jurnalistul Mihai Gâdea, director al Antena 3, şi actualul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin.

În ultima declaraţie de avere, Dan Voiculescu spunea că a împrumutat suma de 200.000 euro lui Mihai Gâdea şi alţi 295.000 de euro lui Daniel Constantin. De asemenea, importante sume de bani au fost împrumutate de fostul senator şi celor două fiice ale sale, partenerei de viaţă şi altor trei prieteni.

Sumele respective ar putea fi puse sub sechestru, întrucât în conturile lui Dan Voiculescu nu se regăsesc suficienţi bani pentru recuperarea prejudiciului care i se impută, de peste 3,5 milioane de dolari.

Instanţa a decis că dacă aceşti bani nu vor putea fi recuperaţi, s-ar putea pune sechesru şi pe conturile apropiaţilor sau ale prietenilor cărora le-a împrumutat bani, potrivit România TV.

Dan Voiculescu, lăsat fără avere

Dan Voiculescu a fost lovit greu şi finanicar odată cu arestarea. Magistraţii au decis să-i confişte toată averea – sediul Antenelor, al grupului Grivco, dar şi acțiunile donate fiicelor. În plus, s-a pus sechestru pe toate conturile familiei.

Aproape toată averea strânsă până acum de Dan Voiculescu va fi confiscată de stat. Oricum, Voiculescu pierduse o mare parte din ea în ultimii 5 ani. În 2009, averea îi era estimată la 1,5 miliarde euro, în timp ce acum este cotată la mai puţin de 400 de milioane.

Toti banii pe care ii are Dan Voiculescu in Romania vor fi confiscati de catre stat. Vorbim despre mai bine de 300.000 de euro, aproape 100.000 de lei iar la conturile in dolari suma ajunge la peste 1,1 milioane de dolari. 1.26

Voiculescu ştie insă ce inseamnă şi sărăcia. A simţit-o pe propria piele, in tinereţe, după cum mărturisea chiar cu câteva ore înainte de a fi condamnat:  „Pana la 34 de ani am stat cu sotia si cu doi copii intr-o camera de 24 de m, cu o sufragerie de 8m. si ce-i mai interesant, WC ul era in curte”.

Odată cu condamnarea, şi proprietăţile lui Voiculescu au fost confiscate. După ce va fi pusă sub sechestru toată averea din ţară, instituţiile statului vor verifica şi conturile din străinătate ale lui Voiculescu.