Dăncilă, întrebată dacă îi este teamă de o plângere penală: Atât timp cât preşedintele recurge la ameninţări, orice este posibil

Ameninţarea preşedintelui la adresa premierului este făcută într-un stil mafiot, a susţinut luni liderul PSD, Liviu Dragnea, referindu-se la declaraţiile lui Klaus Iohannis de la Blaj, unde a afirmat, întrebat despre demisia Vioricăi Dăncilă, că aceasta "ar face bine să facă ce i se spune". Dragnea a subliniat că Iohannis nu conduce Guvernul, chiar dacă asta îşi doreşte şi că şeful statului se simte deranjat de orice activitate a Guvernului sau a Parlamentului. Şi premierul Viorica Dăncilă susţine că "sună a ameninţare" declaraţiile preşedintelui potrivit cărora ea "ar face bine să facă ce i se spune”, iar întrebată dacă îi este teamă de o plângere penală, Dăncilă a spus că, "atât timp cât preşedintele recurge la ameninţări, orice este posibil".

14 mai 2018, 11:21
Dăncilă, întrebată dacă îi este teamă de o plângere penală: Atât timp cât preşedintele recurge la ameninţări, orice este posibil
„Luaţi şi dumneavoastră declaraţiile domnului preşedinte şi o să vedeţi că sună a ameninţare”, a declarat Viorica Dăncilă, luni, la Parlament, după şedinţa Biroului Permanent naţional al PSD. Întrebată de jurnalişti dacă îi este teamă de o plângere penală, Dăncilă a răspuns: „Bineînţeles că orice om se teme de o plângere penală, dar eu sper să nu se ajungă la asta. (…) Atât timp cât domnul preşedinte recurge la ameninţări, orice este posibil. Totuşi, trăim într-o ţară care trebuie să aibă şi democraţie”.
 
Ameninţarea preşedintelui la adresa premierului este făcută într-un stil mafiot, a susţinut luni liderul PSD, Liviu Dragnea, referindu-se la declaraţiile lui Klaus Iohannis de la Blaj.
„În legătură cu ameninţarea explicită a preşedintelui Iohannis la adresa prim-ministrului, după părerea noastră este făcută într-un stil mafiot. Ar face bine să facă ce i se spune,astfel de expresii şi de ameninţări le-am văzut prin filme”, a declarat Liviu Dragnea la finalul şedinţei Biroului Permanent al PSD.

Întrebat dacă în contextul ultimelor evenimente se gândeşte la suspendarea preşedintelui, Liviu Dragnea a spus că nu ia în calcul această variantă.

„Preşedintele nu conduce Guvernul, chiar dacă asta îşi doreşte. Şi orice face Guvernul fără să îl întrebe – şi nici nu poţi să îl întrebi tot timpul pentru că nu este foarte uşor de găsit -, îl deranjează”, a subliniat Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus sâmbătă la Blaj, întrebat dacă a discutat cu premierul despre demisie, că Viorica Dăncilă „ar face bine să facă ce i se spune” „Nu am mai discutat aceste chestiuni şi cred că ar face bine să facă ce i se spune”.