Dăncilă: Juncker a cerut armistiţiu politic în România. Nu am discutat cu Dragnea, dar sunt convinsă că că îşi doreşte consens

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la Parlament, că aşa cum a cerut şi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, este necesar un armistiţiu politic în perioada președinției Consiliului UE. Viorica Dăncilă a precizat că nu a discutat  în acest sens cu liderul PSD, Liviu Dragnea, dar că este convinsă că şi el îşi doreşte consens. 

RomaniaTV.net
30 oct. 2018, 08:40
Dăncilă: Juncker a cerut armistiţiu politic în România. Nu am discutat cu Dragnea, dar sunt convinsă că că îşi doreşte consens

”Armistiţiul politic a fost cerut de însuşi preşedintele CE, Jean Claude Juncker. Eu cred că ar trebui să luăm exemplul celorlalte state membre, care au arătat că atunci când deţin preşedinţia Consiliului UE trebuie să fie consens, trebuie să ai linişte şi să pui pe loc secund disputele politice, pentru că trebuie să primeze interesul naţional, trebuie să primeze acest obiectiv deosebit de important pentru noi. Este un examen pe care România trebuie să-l dea şi când spun România nu spun neapărat PSD, ALDE. Cred că trebuie să ne referim la toată clasa politică şi trebuie toţi să dăm dovadă de mai multă înţelepciune şi mai mult interes în ceea ce priveşte România, obiectivele pe care le are România, şi nu cele care ţin de interesul personal”.

Întrebată dacă Liviu Dragnea este de acord cu acest armistiţiu, Dăncilă a răspuns: ”Nu am avut această discuţie cu dl Dragnea, dar sunt convinsă că dl preşedinte Liviu Dragnea îşi doreşte consens pe timpul preşedinţiei pentru că este un om politic cu multă experienţă şi ştie c ât de important este consensul pe timpul preşedinţiei”.

Premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, au avut, pe 11 septembrie, o întrevedere, Guvernul anunţând că cei doi oficiali au avut o discuţie cordială, al cărei subiect central a fost pregătirea viitoarei Preşedinţii române a Consiliului Uniunii Europene.

„Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi (marţi – n.r.) o întrevedere cu Preşedintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, aflat în vizită în România pentru a participa la Summit-ul Iniţiativei celor trei mări. Cei doi oficiali au avut o discuţie cordială, al cărei subiect central a fost pregătirea viitoarei Preşedinţii române a Consiliului Uniunii Europene. Şeful executivului a reafirmat angajamentul său pentru asigurarea unui mandat de succes, orientat către aducerea Uniunii mai aproape de cetăţeni şi asigurarea unităţii şi coeziunii între statele membre”, potrivit unui comunicat al Guvernului.