Daniel Constantin: Coaliţia de guvernare dezavuează propunerea deputatului Ciuhodaru de modificare a Codului penal

Coaliția de guvernare dezavuează propunerea deputatului PSD Tudor Ciuhodaru de modificare a Codului penal, a anunțat, vineri, vicepremierul Daniel Constantin.

03 mart. 2017, 15:59
Daniel Constantin: Coaliţia de guvernare dezavuează propunerea deputatului Ciuhodaru de modificare a Codului penal

„Dezavuăm o astfel de propunere și cred că opiniile care au fost exprimate astăzi din partea celor care formează coaliția de guvernare au fost foarte clare”, a declarat Constantin, potrivit Agerpres.

Anterior, PSD a anunțase că nu susține amendamentul deputatului Ciuhodaru privind modificarea Codului penal.

„Partidul Social Democrat se delimitează categoric de inițiativa personală a deputatului Tudor Ciuhodaru de a completa Codul penal în sensul extinderii domeniului de aplicare a sancțiunilor privind faptele îndreptate împotriva ordinii constituționale sau a exercitării autorității de stat. Partidul Social Democrat consideră că forma actuală a Codului penal are prevederi clare și suficiente în legătură cu astfel de fapte și nu necesită completări sau modificări”, a precizat vineri purtătorul de cuvânt al partidului, Adrian Dobre.

Mai mult decât atât, a adăugat el, „abordarea deputatului Tudor Ciuhodaru în această materie este vagă, iar din acest motiv prezintă mai multe vicii de constituționalitate în ceea ce privește respectarea unor drepturi și libertăți fundamentale, precum libertatea întrunirilor sau dreptul de asociere”.

„Ca atare, PSD se va opune acestui demers și va vota împotriva propunerii legislative a deputatului Tudor Ciuhodaru”, a conchis purtătorul de cuvânt al PSD, potrivit unui comunicat.

Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a depus în Parlament, la sfârșitul lunii trecute, un proiect de lege privind modificarea Codului penal. Proiectul prevede că „întreprinderea de acțiuni împotriva persoanelor sau bunurilor săvârșite de una sau mai multe persoane împreună în scopul schimbării ordinii constituționale ori a îngreunării sau împiedicării exercitării puterii în stat se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”.