Daniel Horodniceanu: „În lipsa argumentelor, am putea discuta despre o preluare politică forţată a DIICOT”

Daniel Horodniceanu atenţionează că am putea asista la o preluare politică a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), dacă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu va avea argumente convingătoare pentru a explica de ce îl preferă la conducerea structurii pe un procuror care nu a lucrat niciodată în DIICOT. Într-un interviu acordat cotidianului Libertatea, actualul lider al DIICOT a mai spus că un şef venit din afara Direcţiei reprezintă o vulnerabilitate, deoarece are nevoie de foarte mult timp pentru a se acomoda.

RomaniaTV.net
15 mai 2018, 10:39
Daniel Horodniceanu: „În lipsa argumentelor, am putea discuta despre o preluare politică forţată a DIICOT”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat, marţi, care au fost motivele pentru care l-a propus pe Oliver-Felix Bănilă la conducerea DIICOT, în detrimentul actualului şef al instituţiei, Daniel Horodniceanu, spunând că a analizat activitatea desfăşurată de cei doi candidaţi, după care a tras linie şi a anunţat propunerea sa.

Daniel Horodniceanu crede că plăteşte acum şi preţul deciziei sale de a-l critica în mod public pe ministrul Tudorel Toader. „Trebuie să văd şi am să mă uit foarte atent pe proiectul făcut de contracandidatul meu. Dacă acesta mă va convinge şi argumentele pe care ministrul cu siguranţă le va aduce în spaţiul public pentru a justifica alegerea pe care a făcut-o înseamnă că lucrurile sunt în ordine şi că DIICOT-ul va continua să fie condus corect. Dacă nu, am putea să discutăm despre o preluare politică forţată a structurii. Dar numai în condiţiile astea”.

Cum motivează Tudorel Toader alegerea lui Oliver-Felix Bănilă la conducerea DIICOT în detrimentul lui Daniel Horodniceanu