Daniel Savu, ATAC DUR la Iohannis: Dorinţa preşedintelui de PUTERE depăşeşte nişte limite. E o REVANŞĂ VIDEO

Senatorul PSD Daniel Savu, membru al Comisiei SRI,  acuză "dorinţa de putere" a preşedintelui Klaus Iohannis prin nominalizarea liberalului Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, spunând că şeful statului nu respectă cutuma ca şefii de servicii să fie unul din Opoziţie, al doilea de la Putere. Mai mult, Savu spune că atât şeful SRI, Eduard Hellvig, cât şi MRU, nominalizat la SIE, au legătură cu Fundaţia Soros. 

24 iun. 2015, 10:22
Daniel Savu, ATAC DUR la Iohannis: Dorinţa preşedintelui de PUTERE depăşeşte nişte limite. E o REVANŞĂ VIDEO

Mihai Răzvan Ungureanu, prim-vicepreşedinte PNL, a fost nominalizat de preşedintele Klaus Iohannis la conducerea Serviciului de Informații Externe. MRU a mai deţinut funcţia de director al SIE în perioada 2007-2012.

„Cred ca dorinta de putere a presedintelui Iohannis depaseste niste limite acceptabile. Dupa o numire la SRI a domnului Hellvig, vine cu numirea domnului Ungureanu, un personaj controversat – numai din mandatul de la SIE, ne amintim relatia sotiei cu OMV, problemele cat a fost premier – nu cred ca il recomandă. Dar constat că în România poate devine o modă ca absolvenţii sau cei care au avut o legătură cu fundatia Soros sa fie numiţi în funcţiile de conducere ale serviciilor secrete.

E o constatare a mea personala. Ambii sefi, domnnul Hellvig, dar si domnul Ungureanu, sunt oameni care au condus proiecte pentru fundatia Soros, au fost absolventi, sunt oameni foarte bine vazuti in fundatie. M-as dori ca fostii mei colegi din contraspionaj sa fie activi”, a spus Daniel Savu.

CITEŞTE ŞI PSD nu va vota nominalizarea lui Ungureanu la şefia SIE. Ilie Sârbu: Numirea este ILEGALĂ VIDEO

Senatorul PSD a arătat că „problemele cu OMV, cu sotia domnnului Ungureanu nu se puteau lasa fara urmari pe planul serviciilor de contraspionaj”.

„Ca senator PSD sunt total nemultumit de dezechilibrul  pe care il creeaza domnul Iohannis prin faptul că numeste doi din PNL ca sefi ai serviciilor secrete.

Cred ca e o revansa a domnului lui Iohannis pentru că domnul Ponta nu si-a dat demisia. (…) eu sigur  voi vota impotriva sigur. Eu voi vota impotriva domnului Ungureanu pe care il consider extrem toxic pentru Romania”, a mai spus Savu.

Senatorul a completat că trebuia respectată cutuma: dacă la şefia SRI a fost numit liberalul Eduard Hellvig, la SIE, „pentru crearea echilibrului  trebuia sa fie numit unul din partea cealaltă a PNL”: „Prin nominalizarea domnului Ungureanu nu se pastreaza cutuma. Este o dorinţă a preşedintelui: pohta ce a pohtit-o de putere este extrem de mare.”