Darijo Srna, depistat POZITIV după meciul Şahtior – Napoli 2-1 din Liga Campionilor

Darijo Srna, căpitanul lui Şahtior, a fost depistat pozitiv la un test anti-doping efectuat după meciul cu Napoli, scor 2-1 în Liga Campionilor, disputat în urmă cu aproape o săptămână, anunţă presa croată şi ucraineană.

21 sept. 2017, 09:47
Darijo Srna, depistat POZITIV după meciul Şahtior – Napoli 2-1 din Liga Campionilor

Darijo Srna, 35 de ani, ar fi fost depistat pozitiv cu o substanță care îmbunătățește performanțele, dar al cărei nume nu a fost dezvăluit. Informația nu a fost confirmată oficial nici de către club și nici de către UEFA. Jucătorul nu a fost însă folosit în meciul următor de campionat, cu Chornomorets Odessa. Antrenorul lui Șahtior, Paulo Fonseca, a ținut însă să precizeze că darijo Srna nu a evoluat întrucât a fost menajat.

Dacă informația va fi confirmată oficial și jucătorul va fi suspendat, acesta ar putea fi finalul carierei lui Darijo Srna, jucător care a fost dorit recent inclusiv de FC Barcelona.

Croatul nu ar fi singurul jucător al lui Șahtior, care pică un test anti-doping. În trecut, în perioada în care Mircea Lucescu era antrenorul echipei din Donețk, portarul Oleksandr Rybka a fost depistat pozitiv cu diuretic interzis, în 2011, și suspendat doi ani, iar mijlocașul brazilian Fred a fost testat pozitiv tot cu un diuretic, la Copa America 2015. Acesta a fost suspendat însă abia în martie 2017, până în iulie 2017.