Darius Vâlcov: Nu va exista niciun pensionar care să nu aibă pensia dublă până când PSD-ALDE îşi va încheia mandatul

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a susţinut luni seară că nu va exista niciun pensionar care să nu aibă pensia dublă până la momentul la care coaliţia PSD-ALDE îşi va încheia aplicarea programului de guvernare. De asemenea, Darius Vâlcov a susţinut că economia României a crescut cu 24 % de când PSD-ALDE a preluat guvernarea, el spunând că ţara noastră a depăşit Grecia, iar în acest an va depăşi Cehia şi Portugalia.

16 iul. 2018, 20:17
Darius Vâlcov: Nu va exista niciun pensionar care să nu aibă pensia dublă până când PSD-ALDE îşi va încheia mandatul

Darius Vâlcov a susţinut că nu va exista niciun pensionar care să nu aibă pensia dublă până la momentul în care coaliţia PSD-ALDE îşi va încheia aplicarea programului de guvernare.

„Acest program de guvernare nu este unul care trebuie îndeplinit 25-50%. Este doar minimul de la care plecăm. Am spus în program că pensia, de la 193 de euro cât era în decembrie 2016, cât era punctul de pensie, va urca la 386 de euro în 2020, aşa se va întâmpla, pentru că astăzi este 237 de euro. Cu alte cuvinte, în programul de guvernare spunem că din decembrie până în decembrie, în mandatul Guvernului PSD-ALDE nu va exista niciun pensionar care să nu aibă pensia dublă faţă de momentul de acum patru ani de zile sau acum doi ani de zile, pentru că au trecut doar doi ani”, a spus Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă şi coordonator al programului de guvernare al PSD, potrivit news.ro.

De asemenea, Darius Vâlcov a susţinut că economia României a crescut cu 24 % de când coliţia PSD-ALDE a preluat guvernarea.

„Am fost partener în realizarea programului de guvernare, alături de Liviu Dragnea. În construirea lui au fost foarte multe discuţii, am încercat să vedem care e viziunea politică. Noi vrem să urmăm modelul irlandez. Iralnda este ţara din Uniunea Europeană care are cea mai mică povară fiscală. Economia României a crescut cu 24%. Am depăşit Grecia, anul acesta vom depăşi Cehia şi Portugalia. În 2020 vom depăşi Finlanda şi vom ajunge pe locul 12, acum suntem pe locul 16. În 2016, veniturile românilor erau de 50 de miliarde de euro, noi vrem să ajungem la 75 de miliarde de euro. Acum suntem la 62 de miliarde. De când a venit coaliţia PSD-ALDE la guvernare au venit peste 12 miliarde de euro şi vor mai veni 13 miliarde”, a mai declarat Vâlcov.