Dasaev rămâne încă 30 de zile în arest. Judecătorii i-au prelungit mandatul interlopului care a înjunghiat doi sportivi americani

Judecătorii Tribunalului Brăila au prelungit, luni, măsura arestării preventive cu încă 30 de zile pentru Daniel Gabriel Husein, acuzat că în luna septembrie i-a înjunghiat pe cei doi baschetbalişti americani de culoare de la ACS Cuza Sport Brăila. Bărbatul este acuzat de tentativă la omor calificat.

12 nov. 2018, 13:42
Dasaev rămâne încă 30 de zile în arest. Judecătorii i-au prelungit mandatul interlopului care a înjunghiat doi sportivi americani

Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, a fost dus de procuror în faţa instanţei şi s-a cerut prelungirea măsurii preventive. Judecătorii au decis ca Dasaev să mai stea o lună în spatele gratiilor, măsura arestului preventiv fiind prelungită pentru 30 de zile. Măsura poate fi contestată.

Daniel Gabriel Husein este acuzat de tentativă de omor calificat, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Citeşte şi Dezvăluirile procurorului în cazul sportivilor înjunghiaţi la Brăila: „O singură persoană a lovit cu cuţitul”. Ce s-a văzut pe camere

Procurorii îl acuză pe Dasaev că ar fi înjunghiat doi sportivi ai Cuza Sport, de origine americană, în seara zilei de 15 septembrie 2018, pe holul băii terasei „The Music Pub”. Conflictul a fost unul spontan.

Cei doi baschetbalişti au ajuns la spital în stare critică, având numeroase tăieturi.

Două zile mai târziu, pe 17 septembrie, Dasaev s-a prezentat singur la Tribunal, unde a spus jurnaliştilor că a aflat din presă acuzaţiile care i se aduc şi a venit să afle mai multe detalii. La intrarea în instanţă, a pledat nevinovat în faţa jurnaliştilor. De atunci, el se află în arest preventiv.