De câte vizualizări ai nevoie pe YouTube pentru a câştiga salariul minim pe economie în România

Ideea de a face bani din clipuri a rămas pentru destul de mult timp învăluită într-un oarecare mister. Un amplu material publicat de cei de la The New York Times la începutul 2014 a încercat să afle cât de greu este pentru creatorii de conținut original să câștige sume consistente și care este secretul celor care reușesc să facă asta.

22 mai 2017, 13:00
De câte vizualizări ai nevoie pe YouTube pentru a câştiga salariul minim pe economie în România

Potrivit Business Magazin, jurnaliștii americani au prezentat cazul vloggeriței Olga Kay, care deținea la acea vreme cinci canale de YouTube ce adunau în jur de un milion de abonați.

Tânăra de 31 de ani câștiga între 100.000 și 130.000 de dolari anual, dar mare parte din bani erau reinvestiți în aparatură sau recuzite.

Pentru a avea tot timpul conținut relevant pe cele cinci canale, Olga Kay trebuia să urce în jur de 20 de clipuri pe săptămână – iar asta îi ocupa aproape tot timpul, ea ocupându-se și de montaj și prezentare.

Citeşte şi I-a promis că o scoate în oraş, însă nu s-a mai putut trezi după o beţie! Ce i-a făcut iubita ca să se răzbune

În ceea ce privește veniturile generate din reclame pe YouTube, aproximativ jumătate din acestea ajung la creatorii de conținut, cealaltă jumătate fiind investită de YouTube în mentenanța și dezvoltarea platformei.

Pe scurt, sistemul de monetizare al YouTube se bazează pe conceptul de împărțire a veniturilor din reclamă cu creatorii de conținut (sistem numit).

Astfel, orice creator de conținut care are activ un cont de Google Adsense poate opta pentru monetizarea canalului său, prin acceptarea diferitelor formate de reclamă. În general sunt anunțuri sponsorizate ce apar în coloana din dreapta, bannere transparente care sunt afișate peste video, reclame video care rulează la început și pot fi închise după 5 secunde.