De ce credem în Dumnezeu? Oamenii de ştiinţă au descoperit motivul

Oamenii de știință au făcut o descoperire cel puţin ciudată la prima vedere şi contestată cu vehemență de credincioșii evlavioși. În urma efectuării unui studiu, s-a demonstrat că spiritualitatea cât şi credința în Dumnezeu tine de creierul uman.

18 mai 2014, 10:40
De ce credem în Dumnezeu? Oamenii de ştiinţă au descoperit motivul

Specialiștii din cadrul Universităţii din Missouri spun că fiecare individ are mai mult sau mai puţin dezvoltate porţiuni din creier care ţin de spiritualitate. Cu cât sunt mai dezvoltate aceste porțiuni, în speţă lobul parietal, cu atât credința faţă de divinitate este mai mare şi mai complexă.

Albert Einstein, răspuns fabulos la o întrebare despre Dumnezeu. SCRISOARE INEDITĂ

Mai mult de atât şi  lobul frontal are un rol major în realizarea fenomenului spiritual religios. Această bază neuropsihica, în opinia celor care au făcut descoperirea, joacă un rol important în dezvoltarea credinței umane. Când această bază este inexistentă şi credinţa se anulează.

Spiritualitatea este un fenomen dinamic şi din această cauză foloseşte porţiuni foarte mari din creier.“, susţine Brick Johnstone, profesor de psihologie al School of Health Professions.

Pentru acest studiu s-au folosit 20 de persoane care aveau lobul parietal afectat. În urma cercetării s-a demonstrat că cele 20 de persoane erau predispuse să creadă într-o forţă superioară, cât şi în faptul că fac parte dintr-un plan divin.

Citeşte mai mult pe obiectiv.info