De ce i s-a luat ELENEI UDREA sutienul în AREST. Deputatul s-a întors în aceeaşi celulă

Elena Udrea, aflată a doua oară în arest, s-a întors în celula în care a stat şi prima dată. Este o celulă VIP, care are geam spre curtea interioară, altfel, identică cu celelalte. Jurnalistul Mădălin Pribu a relatat, la România TV, condiţiile din arest şi a explicat de ce Elenei Udrea i-a fost luat sutienul, aşa cum s-a plâns în Parlament. 

RomaniaTV.net
26 feb. 2015, 15:26
De ce i s-a luat ELENEI UDREA sutienul în AREST. Deputatul s-a întors în aceeaşi celulă

Elena Udrea stă în celula nr 1, celula VIP. „Este singura celulă din arest care are vedere spre curtea interioară. Adică deţinutele pot vedea altceva decat un zid gri. În această celulă, există un geam clar şi se vede curtea, măcar vezi soarele.,, Din acest motiv se numeşte celula VIP, nu că ar avea alte condiţii. Condiţiile sunt aceleaşi: paturi suprapuse de fier ca să nu poată fi demontate, saltele şi le pot aduce de acasă, prin cerere…. E un plus de confort, a explicat Mădălin Pribu.

Jurnalistul a arătat că, în arest, condiţiile sunt similiare celor din căminele studenţeşti. „Nici mai bune, nici mai proaste. WC-ul este pus în podea pentru a nu putea fi scos, a nu putea fi spart. Dacă se enervează deţinuţii, sparg wc-ul, vin şi îţi îi iau gâtul.”

CITEŞTE ŞI Elena Udrea, despre COŞMARUL din arest: M-au dezbrăcat şi mi-au luat sutienul. VIDEO

Acesta a mai relatat că deţinutele îşi ţin lucrurile sub pat şi a explicat de ce Elenei Udrea i s-a luat sutienul.

Au voie să primească lenjerie intimă, cerşafuri, feţe de pernă, feţe de masă.  De acasă are voie să îşi ia o pajama, schimburi… Problema cu sutienul. Acel sutien i-a fost luat pentru că avea benzi metalice. Acele balene se pot scoate şi se poate răni ea sau le poate răni pe colege.  D-aia i-a fost confiscat acel sutien. Altfel are voie cu patru sutiene, două cămăşi de noapte, chiloţi…”, a spus jurnalistul

Acesta s-a referit şi la lipsa foehnului, lucru reclamat de asemenea de Elena Udrea în plenul Camerei Deputaţilor.

„Nu are foehn pentru că nu are priză şi nu are din acelaşi motive: să nu-şi bage degetele, să se electrocuteze şi să se sinucidă”, a spus Pribu, care a mai arătat că în celulă se doarme cu un bec aprins: „Nu se stinge nicioadată, pentru ca ofiţerii să i poată controla tot timpul”.

Elena Udrea are dreptul să vorbească la telefon, având voie între 30 si 60 de minute pe zi, cu obligaţia să comunice lista cu persoanele cu care vrea să vorbească.

CITEŞTE ŞI ELENA UDREA arestată. „Au luat-o ca pe un CRIMINAL… S-o scoată în piaţa publică şi să o bată cu pietre”

„Telefonul e pe hol, e un telefon public, cu cartelă. Pe banii deţinutului se vorbeşte”, a spus Pribu.

De asemenea, Elena Udrea are dreptul la o vizită pe săptămână, vinerea, asteptându-se, ca şi prima dată, ca aceasta să fie vizitată de mama sa, care poate să îi aducă şi pachet. 

Pribu a mai povestit că, în arest, Elena Udrea nu beneficiază de TV sau radio, nici macar de pix: „S-a vehiculat ideea ca ar avea un pix cu care sa isi scrie memoriile. Nu este adevarat, ofiterii de aici nu lasa asupra detinutilor obiecte intepatoare sau taioase cu care sa isi faca rau siesi sau celorlalti din celula”.

Jurnalistul a mai povestit că, în arest, contrar celor spus de Udrea, este apă caldă, iar faptul ca „mai pune un pet pe acea gaura de scurgere sa nu intre sobolanii iarasi nu este adevarat. Şobolanii nu circula prin scurgere, se pune numai pentru miros, ne-au explicat detinutele care au trecut prin celula”.

Pribu a mai spus că Traian Băsescu o poate vizita pe Elena Udrea în arest dacă se se inscrie pe lista vizitatorilor.