De ce s-a sinucis fratele fostului şef al Poliţiei Române. Florin Despescu a fost găsit spânzurat în propria locuinţă

Poliţiştii din Buzău au deschis un dosar penal după ce fratele fostului şef al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, s-a spânzurat, trupul neînsufleţit fiind găsit de familie, în casa din Nehoiu.

17 apr. 2018, 06:44
De ce s-a sinucis fratele fostului şef al Poliţiei Române. Florin Despescu a fost găsit spânzurat în propria locuinţă

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că poliţiştii din Buzău au deschis un dosar penal, fiind făcute verificări pentru a se stabili condiţiile în care a survenit decesul lui Florin Despescu (47 ani), fratele fostului şef al Poliţiei Române. Bărbatul s-a spânzurat în propria casă din Nehoiu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind găsit de soţie.
Florin Despescu nu a lăsat niciun bilet în care să-şi explice gestul.

Potrivit unor surse din apropierea familiei, Florin Despescu suferea în ultima vreme de o depresie gravă,  dar și de alte afecțiuni. În ultima vreme el trecea prin momente extrem de dificile, iar în seara fatidică a avut o discuție cu soția, după care a spus că merge la culcare. După ceva timp soția la găsit spânzurat pe scara din interiorul casei, femeia fiind și cea care a anunțat autoritățile. Cei doi aveau o fată care este în clasa a IX-a, la Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” din Patîrlagele. Florin Despescu a lucrat o vreme la Poliția Locală Buzău, dar a părăsit instituția.

Primarul din Nehoiu, Ionuţ Milea, a declarat că toată comunitatea a rămas surprinsă de gestul fratelui fostului şef al Poliţiei Române.

Şi-a pus capăt zilelor. Dumnezeu ştie ce o fi fost. Am rămas surprins. Era o familie frumoasă, liniştită. Nu se aştepta nimeni. Are şi un copil clasa a IX-a, avea nevoie de el acum. Şi noi am rămas surprinşi„, a declarat Milea.

Florin Despescu era fratele mai mare al lui Bogdan Despescu, care a fost eliberat din funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române în luna ianuarie, după scandalul iscat de cazul poliţistului pedofil.