Decăderea lui Costel Corduneanu supranumit Ştefan cel Mare al Moldovei

Poveste uluitoare a unuia dintre cei mai periculoşţi interlopi. Costel Corduneanu a ajuns de la sportiv de performanţă, care a reprezentat România la Jocurile Olimpice, la condamnat. Înainte să terorizeze zona Moldovei, interlopul participa la numeroase competiţii sportive pretigioase.

19 mart. 2016, 08:39
Decăderea lui Costel Corduneanu supranumit Ştefan cel Mare al Moldovei

Înainte de a deveni cel mai de temut interlop din zona Moldovei, liderul clanului Corduneanu a fost sportiv de performanţă.

Palmaresul interlopului este impresionant: Campion mondial la lupte libere, la categoria cadeţi, vicecampion european şi participant din partea României la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, În 1992 la Barcelona şi în 1996 la Atlanta.

Citeşte şi: CLANUL CORDUNEANU, 153 de ani de închisoare UPDATE

Numele lui Costel Corduneanu a fost legat de multe scandaluri. Presa a scris în mai multe rânduri că, înainte de a se întoarce la Iaşi, ar fi fost condamnat în străinătate, pentru fapte de violenţă. Autorităţile au încercat ani la rând să destructureze clanul care terorizează Moldova, transmite RomâniaTV.

Pe 10 martie, membrii clanului Corduneanu au fost condamnaţi la ani grei de închisoare, într-un dosar instrumentat din 2010. Astfel, fostul sportiv de performanţă, Costel Corduneanu a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată.

Pe lângă pedepsele cu executare, judecătorii au mai stabilit şi plata unor daune morale către victimele clanului, dar şi o serie de confiscări de la inculpaţi. De la Costel Corduneanu, de pildă, autorităţile trebuie să confişte 250.000 de euro şi 118.000 de lei. Interlopii au atacat sentinţa, fiind nemulţumiţi de pedepsele primite şi solicită achitarea.