DECIZIA DE LA ORĂŞTIE: Victor Ponta VA CANDIDA la alegerile prezidenţiale

Victor Ponta va candida la alegerile prezidenţiale. Social-democraţii, reuniţi în şedinţă într-o fostă unitate militară la Orăştie, i-au cerut premierului să intre în cursă, acesta acceptând să fie prezidenţiabilul PSD. Decizia este însă una informală, aceasta urmând să fie oficializată la Consiliul Naţional programat la 1 august.

30 iun. 2014, 12:51
DECIZIA DE LA ORĂŞTIE: Victor Ponta VA CANDIDA la alegerile prezidenţiale

Social-democraţii au decis luni, la reuniunea informală a Comitetului Executiv Naţional de la Orăştie, să meargă cu o singură nominalizare pentru alegerile prezidenţiale, şefii din teritoriu împotrivindu-se organizării de alegeri preliminare în partid pentru desemnarea prezidenţiabilului.

Liderii filalialor i-au cerut lui Victor Ponta să candideze, acesta răspunzând că dacă partidul vrea, el va candida.

Decizia este însă una informală şi urmează să fie oficializată la Consiliul Naţional programat pentru 1 august.

Astfel, Comitetul Executiv va face propunerea spre aprobare Consiliului Naţional, convocat pentru data de 1 august, iar Congresul, stabilit pentru 6-7 septembrie, va valida candidatura.

Victor Ponta declara, înainte de reuniune, că discuţiile de luni vor viza şi candidatul la alegerile prezidenţiale, însă hotărâri oficiale vor fi luate în şedinţa Comitetului Executiv şi a Consiliului Naţional de la sfârşitul lunii iulie, reuniunea de luni fiind una informală.

Cu siguranţă vom şti cam ce vom decide în şedinţa Comitetului de la sfârşitul lunii. Lucrurile sunt foarte clare pentru mine: sunt mai mulţi doritori, facem alegeri preliminare. Nu sunt mai mulţi doritori, e unul singur, mergem la Congres„, a spus liderul PSD.

Victor Ponta, despre candidatura lui SORIN OPRESCU la PREZIDENŢIALE: Mi-ar plăcea, nu exclud VIDEO

Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD, a declarat, duminică, la Orăştie, că social-democraţii cu care a discutat vor ca Victor Ponta să candideze la prezidenţiale şi nu sunt de acord cu organizarea de alegeri interne pentru desemnarea candidatului.