DEMISII LA PNL. Şase deputaţi pleacă din partid şi merg la formaţiunea anunţată de Tăriceanu

Şase deputaţi PNL au demisionat din partid şi vor trece la formaţiunea pe care o va înfiinţa Călin Popescu Tăriceanu. Cei şase sunt nemulţumiţi de fuziunea cu PDL şi de modul în care s-a desfăşurat congresul de sâmbătă.

29 iun. 2014, 10:31
DEMISII LA PNL. Şase deputaţi pleacă din partid şi merg la formaţiunea anunţată de Tăriceanu

Primul deputat PNL care a demisionat, imediat după Congres, a fost Graţiela Gavrilescu. Potrivit Hotnews, duminică şi-au anunţat plecarea şi Andrei Gerea, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Sorin Teju, Viorel Palaşcă şi Nicolae Alexandri. De asemenea, a anunţat că părăseşte PNL şi Bogdan Nica, fost secretar regional al PNL pentru regiunea Sud-Muntenia.

Am decis să demisionez din Partidul Naţional Liberal după mai bine de 24 de ani, pentru că, odată cu congresul de ieri, partidul în care m-am înscris eu a încetat să mai existe. Partidul Naţional Liberal, aşa cum îl ştim cu toţii, nu mai este din cauza faptului că s-a hotărât fuziunea cu Partidul Democrat Liberal. Dacă ar fi fost o simplă fuziune, cum au mai fost şi altele în istoria de după 1990, nu aş fi văzut nicio problemă, dar vorbim aici de o fuziune cu acel partid care a dus România într-un punct extrem de jos.

PRIMA DEMISIE din PNL după Congres: S-a votat după cum era aranjat și bilețele au circulat

Se fuzionează cu partidul care şi-a bătut joc de români şi de România, cu partidul care a călcat în picioare valorile democraţiei, instituţiile statului şi în ultimă fază votul a 7,4 milioane de români. Oamenii care au făcut toate aceste lucruri încă sunt în conducerea Partidului Democrat Liberal şi, din păcate, am avut ieri şi surpriza neplăcută de a-i vedea râzând la Congresul PNL. Veniseră în vizită sau în inspecţie, nu ştiu cum să zic. Eu nu pot să stau în acelaşi partid cu aceşti oameni care au batjocorit pensionari, profesori, medici, oameni bolnavi, să ne aducem aminte cum ajunseseră să moară oamenii la porţile spitalelor şi aşa mai departe”, a declarat, deputatul Andrei Gerea.

De asemenea, el acuză modul în care s-a desfăşurat Congresul PNL. „Cooperativa a funcţionat şi s-a mers până acolo încât delegaţiile la acest congres au fost făcute pe sprânceană. Am exemplul Argeşului, dar înţeleg din discuţiile cu colegii mei că şi în alte judeţe a fost aceeaşi situaţie, adică toţi cei care au dat semne că nu ar fi de acord cu fuziunea cu partidul Democrat liberal nu au fost delegaţi”, a mai spus deputatul de Argeş.

Senatorul Daniel Barbu a precizat, la rândul său, că se află într-o „perioadă de reflecţie” pentru câteva zile, pentru a se decide dacă îşi va prezenta sau nu demisia din PNL.

Potrivit unor surse liberale, alţi câţiva parlamentari PNL ar urma să părăsească partidul în perioada următoare.

CONGRES PNL. Liberalii au votat FUZIUNEA cu PDL şi afilierea la PPE. Cum se va numi NOUL PARTID

Sâmbătă, a anunţat că demisionează din PNL deputatul Graţiela Gavrilescu, ea reclamând că la Congres „s-a votat după cum era aranjat şi bileţele au circulat” şi precizând că se va alătura partidului liberal pe care îl va fonda Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, vineri, printr-un comunicat, că va inţia imediat procedurile pentru înfiinţarea unui nou partid liberal şi strângerea de semntări pentru înscrierea candidaturii sale la prezidenţiale.