DENUNŢĂTORUL ALEXE LOVEŞTE DIN NOU: Candidatul PNL la Primăria Ploieştiului şi-a anunţat retragerea, în urma unui denunţ

Candidatul PNL la Primăria Ploieștiului, senatorul Andrei Volosevici și-a anunțat retragererea din cursa electorală. O mișcare surprinzătoare, acesta fiind cotat în sondajele de opinie cu principal șansă la câștigarea alegerilor în localitate.

05 apr. 2016, 17:19
DENUNŢĂTORUL ALEXE LOVEŞTE DIN NOU: Candidatul PNL la Primăria Ploieştiului şi-a anunţat retragerea, în urma unui denunţ

Decizia lui Andrei Volosevici de a renunţa la candidatura a primărie a venit pe fondul inculpării acestuia într-un caz de corupție petrecut în perioada primului mandate de primar. Denunțătorul său pare a fi celebrul interlop prahovean, Răzvan Alexe.

„Da, iubesc Ploieștiul și îmi doresc schimbarea orașului în bine. Cunosc mecanismele prin care putem scoate la lumina urbea noastră și sper ca de-a lungul timpului v-am demonstrat acest fapt. Împreună, am avut multe reușite în mandatul de la primăria Ploiești în 2008-2012. Si când spun împreună ma refer la aportul dumneavoastră, al ploieștenilor, al celor care de-a lungul timpului m-ati susținut, mi-ati atras atenția sau m-ati certat. Pe 24 martie 2016 am fost chemat la DNA Ploiești și mi s-a comunicat ca sunt suspect pentru posibile fapte de corupție petrecute în anul 2012. În legătură cu aceste aspecte sunt convins ca îmi voi demonstra nevinovăția, dar doresc sa fac acest lucru la instituțiile abilitate, fără a încerca să mă victimizez în spațiul public. Dată fiind această nouă situație în care ma aflu, din respect față de colegii de partid și mai ales față de dumneavoastră, ploieștenii, și așa greu încercați de incompetenta celor care conduc orașul din 2012, am decis sa îmi retrag opțiunea de a candida la primăria Ploiești. Va mulțumesc pentru susținerea pe care mi-ati demonstrat-o de atâtea ori și pe care sper ca o veți menține și în viitor”, a scris Andrei Volosevici.

Potrivit evz.ro, Andrei Volosevici este anchetat de DNA, iar surse apropiate anchetei susţin că acesta este victima unui denunț făcut de Răzvan Alexe, un cunoscut interlop din Prahova, acuzat și arestat în repetate rânduri pentru evaziune fiscală sau proxenetism. A devenit celebru încă o dată prin colaborarea entuziastă cu DNA Ploiești, fiind piesa centrală, ca denunțător, în mai multe dosare. Știm că pentru a scăpa de cele cinci dosare penale, Răzvan Alexe a făcut nu mai puțin de zece denunțuri în care a amestecat presupuneri cu fapte mai mult sau mai puțin reale, fiind autorul unor denunțuri la adresa deputatului Vlad Cosma, a deputatului Sebastian Ghiță, a directorului regional ANAF Ploiești, a președintelui CJ Prahova și acum a senatorului Andrei Volosevici.

„Răzvan Alexe, zis Okiosu’, e un tip cu tupeu. N-are un fizic înspăimântător și nici vreo faimă de „smardoi”, dar compensează printr-un stil agresiv și acțiuni de tip raket. Alexe a făcut istorie printre șmecherii locali, fiind peste tot unde se punea de vreo combinație. Toți îl știu, toți au o poveste cu el. De la aventuri cu barca și bidoane de benzină cărate la sârbi în plin embargou ONU și pănă la sacoșile cu bani din BMW-uri – există acolo, în underground-ul local, o colecție vastă de evocări centrate pe Răzvan Alexe”, scrie despre el Rise Project.

De altfel, Răzvan Alexe s-a transformat nu numai într-un denunțător de profesie, vizând reducerile de pedeapsă aferente, ci a încercat să-i convingă și pe alții să-l susțină. O sursă din anturajul acestuia, care a dorit să-și păstreze anonimatul, ne-a relatat că în timpul arestului de la Câmpina, Răzvan Alexe a încercat să convingă un alt arestat să-l susțină în demersul său de acuzare a deputatului Vlad Cosma, sperând ca încadrarea de spălare de bani să fie convertită în dare de mită, fiind absolvit de pedeapsă dacă aceasta se confirma. Din motive care țin de siguranța fizică a sursei, nu putem da mai multe detalii.

Că lucrurile merg bine pentru Răzvan Alexe se poate vedea și din faptul că în ciuda faptului că a fost arestat și trimis în judecată alături de membrii familiei fostului președinte al Consiliului Județean Prahova, acesta postează pe contul său de Facebook imagini din destinații exotice. Ultima datează din 30 martie și este din Dubai, din exclusivistul club VIP Room.