Deputatul Ovidiu Raeţchi cere ministrului Apărării să nu implice Armata în scandalul protestelor

Deputatul PNL Ovidiu Alexandru Raeţchi l-a criticat, sâmbătă, pe ministrul Apărării, Mihai Fifor, pentru că s-a angrenat în dezbaterea privind violenţele de la manifestaţia de vineri din Bucureşti, liberalul cerându-i acestuia să nu implice Armata în scandalul protestelor.

RomaniaTV.net
11 aug. 2018, 15:59
Deputatul Ovidiu Raeţchi cere ministrului Apărării să nu implice Armata în scandalul protestelor

Într-o postare pe Facebook, parlamentarul PNL consideră că ministrul Apărării nu ar fi trebuit să emită puncte de vedere pe teme de ordină publică, „problemă care trebuie strict separată de atribuţiile Armatei”.

„Mi se pare incalificabil ca ministrul Apărării simte nevoia să se implice în discuţia despre demonstraţii, să emită avertismente, să facă apeluri. Asta e ultimul lucru care ar trebui să se întâmple într-o ţară europeană, să fie implicată şi Armata într-un scandal vizând ordinea publică. PSD a distrus suficient credibilitatea Ministerului de Interne – chiar au de gând se se extindă şi la Ministerul Apărării? Îl somez pe ministrul Apărării să nu se mai implice sub nicio formă într-o problemă care trebuie strict separată de atribuţiile Armatei. Chiar nu înţelege că ceea ce face este periculos?”, a scris Raeţchi.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, sâmbătă, că există încercări de repetare a violenţelor de la protestul din Piaţa Victoriei şi face apel către cetăţenii de bună-credinţă să se delimiteze de astfel de acţiuni.

„Fac un apel către toţi cetăţenii de bună-credinţă să se delimiteze de actele de violenţă şi de persoanele care provoacă în mod deliberat intervenţia forţelor de ordine. Deja se încearcă repetarea violenţelor de aseară, fapt ce arată că valul de incitări de pe reţelele de socializare din ultimele zile au făcut parte dintr-un plan bine pus la punct. Astfel se explică şi de ce nu există un organizator oficial al acestui protest”, a scris Fifor, pe Facebook.

În opinia sa, PNL şi USR încearcă să deturneze un protest iniţiat de reprezentanţi ai diasporei, iar jandarmii au fost provocaţi de „anumite grupuri”.

„Lideri politici ai partidelor de opoziţie au înţeles să transforme dreptul unor persoane de a-şi exprima opiniile într-o acţiune de campanie electorală şi de răsturnare a unui Guvern ales democratic. Faptul că, încă de la începutul protestului, anumite grupuri au încercat să pătrundă în Palatul Victoria demonstrează încă o dată că planul a fost din start de a provoca reacţia forţelor de ordine. Grupuri bine organizate i-au provocat în permanenţă pe jandarmi, i-au atacat cu sticle şi pietre, cu garduri şi bucăţi de asfalt”, a mai scris ministrul Apărării.