Descinderi la spitalul de Arşi din Capitală. Medicii făceau OPERAŢII ESTETICE ilegale şi deconturi frauduloase

Vineri dimineaţă au avut loc 23 de percheziţii la medici şi la un spital din Capitală. Doctorii sunt acuzaţi că au luat mită pentru operatii estetice ilegale, care s-au desfăşurat în spital. Mai mult, medicii au făcut şi internări ilegale. 12 procurori au participat la acţiune.

25 apr. 2014, 05:14
Descinderi la spitalul de Arşi din Capitală. Medicii făceau OPERAŢII ESTETICE ilegale şi deconturi frauduloase

12 procurori şi 150 de poliţişti au efectuat vineri dimineaţă percheziţii la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, informează România TV.

Citeşte şi Perchezitii în Bucureşti: Firme de pază, suspectate de evaziune fiscală de 6 milioane de euro

Procurorii au informaţii că în acest spital erau internate mai multe persoane cu diagnostice false. Medicii efectuau operaţii fictive de implanturi mamare, operaţii de înfrumuseţare, după care costurile pentru operaţiile inexistente erau decontate.

„Activitatea infracţională a constat, în principal, în următoarele: internarea fără drept a unor persoane, prin atribuirea unui diagnostic fals; prin folosirea fără drept a logisticii spitalului, realizarea unor operaţii estetice – liposucţii, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier etc. – în timpul programului de lucru; perceperea unor sume importante de bani, cu titlu de mită, pentru efectuarea operaţiilor; decontarea ilicită a serviciilor medicale, în baza diagnosticelor false, în dauna Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS)”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti

Citeşte şi Percheziţii la medicii corupţi din Caransebeş

În plus, medicii primeau şi sume consistente de bani pentru aceste intervenţii chirurgicale inexistente. În urma percheziţiilor mai multe persoane, printre care şi cadre medicale, vor fi duse la audieri.

CASMB se va constitui parte civilă în dosarul decontărilor fictive, dacă diagnosticele au fost false

Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) se va constitui parte civilă în dosarul în care procurorii anchetează mai multe fraude în sistemul sanitar, dacă se va constata că diagnosticele raportate către instituţie au fost false, a declarat vineri, pentru AGERPRES, preşedintele CASMB, Gheorghe Iana.

Acesta a spus că aşteaptă solicitarea de la Parchet pentru documentele privind decontarea banilor.

‘Aşteptăm solicitarea de la Parchet. După care se vor confrunta documentele pe care le are Parchetul cu cele ale Casei de Asigurări. Dacă se constată că diagnosticele raportate la casă au fost false, casa se va constitui în parte civilă şi îşi va recupera prejudiciul’, a afirmat reprezentantul CASMB, referindu-se la percheziţiile pe care le fac procurorii vineri în Capitală.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează vineri 23 de percheziţii în Bucureşti, inclusiv la un spital public, în legătură cu internarea cu diagnostic fals a unor persoane, decontări ilegale de servicii medicale, luare de mită.

Conform unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti remis vineri AGERPRES, la acţiune participă 12 procurori şi 150 de poliţişti din cadrul DGPMB.

Activitatea infracţională a constat, în principal, în următoarele: internarea fără drept a unor persoane, prin atribuirea unui diagnostic fals; prin folosirea fără drept a logisticii spitalului, realizarea unor operaţii estetice – liposucţii, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier etc. – în timpul programului de lucru; perceperea unor sume importante de bani, cu titlu de mită, pentru efectuarea operaţiilor; decontarea ilicită a serviciilor medicale, în baza diagnosticelor false, în dauna Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), relevă sursa citată.