Percheziţii la medicii corupţi din Caransebeş

Preşedintele Comisiei de pensionare din Caransebeş, Ioan Ungur, a fost reţinut. El a fost prins în flagrant în timp ce primea bani de la o persoană care voia să se pensioneze pe caz de boală. Alături de el, alţi doctori specialişti în medicina muncii din Caraş Severin şi Timiş sunt suspectaţi că au dat ilegal certificate de handicap.

RomaniaTV.net
13 mart. 2014, 14:47
Percheziţii la medicii corupţi din  Caransebeş

Mai multe percheziţii au avut loc în Caransebeş, la cabinetul medicului Ioan Ungur, dar şi la alte cadre medicale din Caraş-Severin şi Timiş, suspectate de luare de mită pentru declararea unor persoane ca fiind invalide, pentru a beneficia de pensie. Descinderile au loc după ce trei medici au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau mită de la persoane care doreau să se pensioneze fără a îndeplini condiţiile legale, potrivit Radio Reşiţa.

Citeşte şi Percheziţii în judeţul Vâlcea. Zece medici şi farmacişti, acuzaţi de înşelăciune

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea de către mai multe persoane, medici specialişti de medicina muncii de la cabinetele de expertiză medicală din Caransebeş şi Moldova Nouă, a unor infracţiuni de corupţie.  În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale cu privire la fapte de luare de mită săvârşite de către cadre medicale, constând în încadrarea nejustificată în grad de invaliditate a unor persoane în schimbul unor sume de bani. În dimineaţa zilei de joi, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, au fost efectuate verificări şi percheziţii simultane în mai multe locaţii situate pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Timiş„, se arată în comunicatul trimis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi Cardiologul de la Elias, arestat preventiv, în dosarul fraudării analizelor medicale

La desfăşurarea acestor activităţi, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Românie – Direcţia de Investigare a Fraudelor, precum şi de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii. Pensionarii trebuie să dea declaraţii ca martori, deoarece există suspiciuni că ar fi fost pensionaţi în mod fraudulos. Oamenii spun că nu au dat bani, doar mici atenţii, flori, cafea sau ciocolată.