Desertul zilei: Îngheţată cu biscuiţi de ciocolată

Ne minunăm de fiecare dată, de cât de multe reţete cu îngheţată sunt. Şi tot mai descoperim unele noi. Cum ar fi această reţetă de îngheţată cu biscuiţi de ciocolată.

RomaniaTV.net
16 aug. 2016, 09:41
Desertul zilei: Îngheţată cu biscuiţi de ciocolată

Ingrediente

2 ouă

200 ml frişcă lichidă

500 g brânză de vaci

300 g zahăr pudră

2 plicuri zahăr vanilat

400 g biscuiţi de ciocolată

50 g fructe uscate

Pentru decor

50 g fructe uscate

sos de fructe de pădure

Cum se prepară

Aduci frişca la punctul de fierbere, o laşi să se răcorească, apoi adaugi gălbenuşurile treptat, mixând bine până se răceşte complet. Baţi albuşurile cu jumătate din zahărul pudră pe baie de aburi 5 minute, dai vasul deoparte şi mixezi până se îngroaşă.

Mixezi brânza de vaci cu res­tul de zahăr pudră şi zahărul vanilat, adaugi treptat frişca amestecată cu gălbenuşurile şi la final albuşurile bătute spumă tare şi fructele uscate.

Îmbraci o formă dreptunghiulară cu folie de plastic. Torni din compoziţia cu brânză. Aşezi un strat de biscuiţi, torni din compoziţie şi alternezi cele două, ultimul strat fiind de biscuiţi.

Dai forma la congelator cel puţin cinci ore, până se întăreşte. Scoţi forma cu cinci minute înainte de servire, o răstorni pe un platou, desfaci folia de plastic şi o decorezi cu fructe uscate şi sos de fructe de pădure.

Vezi şi reţeta de îngheţată de zmeură