Desfăşurare de forţe în Bruxelles. Rezidenţii au fost obligaţi să rămână în locuinţele lor

Poliţia belgiană a izolat o parte a comunei Forest, la Bruxelles, şi a percheziţionat două apartamente, cerându-le locuitorilor să rămână în casă, joi, în urma unor informaţii despre un bărbat înarmat, potrivit AP.

23 feb. 2018, 09:13
Desfăşurare de forţe în Bruxelles. Rezidenţii au fost obligaţi să rămână în locuinţele lor

În imagini surprinse de televiziunea AP apar ofiţeri înarmaţi ascuzându-se după clădiri şi pe un acopriş. Poliţişti mascaţi, unii înarmaţi cu puşti automate, şi-au îndreptat armele către o clădire din Place Saint-Denis. Zona a fost survolată de un elicopter de poliţie, potrivit news.ro.

Incidentul a început după ce un polonez a raportat că ar fi văzut o crimă, a precizat Calie. Când poliţia a ajuns la faţa locului, nu a găsit nimic. ”Se pare că s-a exprimat greşit”, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Însă martori au declarat că un incident a avut loc înr-o clădire învecinată şi au precizat că au văzut un bărbat înarmat. Astfel, au fost chemaţi să intervină membri ai poliţiei speciale belgiene, a spus ea. ”Putem exclude terorismul”, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Primarul din Forest, Marc-Jean Ghyssels a declarat anterior pentru postul RTL că poliţia ”suspectează prezenţa unui bărbat înarmat”, potrivit news.ro.

Un suspect în atacurile din noiembrie 2015 la Paris, Salah Abdeslam, s-a ascuns la Forest şi a fost implicat într-un schimb de focuri cu poliţia într-un apartament situat în apropiere.

Belgia a coborât recent nivelul alertei teroriste, după ce l-a menţinut aproape doi ani la ridicat. În total 32 de persoane au fost ucise în martie 2016 în atacuri sinucigaşe cu bombă pe aeroportul capitalei belgiene şi într-o staţie de metrou.

Zona a fost redeschisă după trei ore, iar o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Kathleen Calie, a anunţat că incidentul nu are legătură cu terorismul.