Desmond Tutu l-a omagiat prin GLUME pe Nelson Mandela: „Fiţi disciplinaţi! Vreau să aud musca”

Arhiepiscopul emerit anglican Desmond Tutu a reuşit să destindă atmosfera în finalul ceremoniei de omagiere a prietenului său Nelson Mandela, marţi, la Soweto, într-o intervenţie în care a îmbinat glume şi rugăciuni, relatează AFP, citată de Mediafax.

RomaniaTV.net
10 dec. 2013, 16:18
Desmond Tutu l-a omagiat prin GLUME pe Nelson Mandela: „Fiţi disciplinaţi! Vreau să aud musca”

Nu vă voi da binecuvântarea mea până nu tăceţi. Fiţi disciplinaţi (…), vreau să aud musca„, a strigat el, reuşind să obţină o tăcere totală pe stadionul Soccer City, în mare parte gol, după o ceremonie de aproximativ patru ore, în ploaie, provocând zâmbete atât văduvei Graça Machel, cât şi lui Winnie, fosta soţie a lui Mandela.

„Vreau să văd lumea celebrând viaţa unui simbol extraordinar”, a adăugat el, după care a spus rugăciuni în mai multe limbi sud-africane.

„Doamne, te rog să ne binecuvântezi ţara. Ne-ai dat o comoară minunată, odată cu acest simbol al reconcilierii”, a spus în afrikaans prelatul, care, la fel ca Nelson Mandela, este laureat al Premiului Nobel pentru Pace pentru lupta pe care a purtat-o împotriva regimului de apartheid.

Îi promitem lui Dumnezeu că vom urma exemplul lui Nelson Mandela„, a mai spus Desmond Tutu, căruia mulţimea i-a răspuns „Da!”.