Deszăpezire greoaie în Sectorul 5: Muncitori din Bucureşti au rămas înzăpeziţi în Teleorman

Deszăpezirea în Sectorul 5 al Capitalei este anevoiasă după ultima ninsoare, cauza fiind resursa umană. Angajaţii companiei Romprest care ar fi trebui să deszăpezească Sectorul 5 au rămas înzăpeziţi într-o localitate din judeţul Teleorman.

09 feb. 2017, 10:50
Deszăpezire greoaie în Sectorul 5: Muncitori din Bucureşti au rămas înzăpeziţi în Teleorman

„Sunt circa 35 de muncitori care nu au reuşit să ajungă, îi aducem dintr-o comună din zona Teleorman şi încă nu am reuşit. Sunt cei de pe tura de zi. Nu a fost prevăzut pentru zona respectivă această situaţie. Sunt blocaţi în zona comunei Botoroaga, din Teleorman”, a declarat directorul Romprest, Sorin Stoica, în cadrul comandamentului de iarnă, convocat de Primarul General al Capitalei.

Acesta a explicat că, din această cauză deszăpezirea trotuarelor din Sectorul 5 s-a realizat mult mai lent.

În replică, Gabriela Firea i-a reproşat că ar fi trebuit să cazeze muncitorii în Bucureşti, deoarece se ştia că urmează mai multe zile de ninsoare, însă reprezentantul ROMPREST a susţinut că nu se ştia că şi judeţul Teleorman va fi afectat de acest fenomen, fapt confirmat şi de Administraţia Naţională de Meteorologie.

„Teleormanul nu s-a aflat sub incidenţa codului Galben, dar acolo stratul de zăpadă care s-a depus nici nu ar fi impus acest lucru, iar vântul în acea zona a avut, cel mult, 40 de kilometri pe oră”, a declarat Gabriela Băncilă, director ANM, conform Mediafax. 

Conform unui comunicat al Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, în Capitală se acţionează cu 178 de utilaje şi 1215 operatori manuali pentru îndepărtarea zăpezii de pe principalele artere de circulaţie, dar şi pe străzile secundare.

Citeşte şi Primăria Capitalei: În Bucureşti se circulă normal, în condiţii de iarnă. COMANDAMENT la PMB