Dezvăluiri din dosarul protestului violent din 10 august. Sticlele incendiare au fost pregătite cu două săptămâni înainte

Imediat după ce au rănit grav un jandarm la manifestaţia din 10 august, mai mulţi protestatari se lăudau cu fapta lor. În plus, procurorii au stabilit că violenţele au fost puse la cale cu săptămâni bune înainte de protest, după cum reiese din rechizitoriul de care au făcut rost reporterii România TV.

10 ian. 2019, 09:45
Dezvăluiri din dosarul protestului violent din 10 august. Sticlele incendiare au fost pregătite cu două săptămâni înainte

12 indivizi care au participat la violenţele de la protestele din data de 10 august au fost trimişi în judecată, iar rechizitoriul procurorilor scaote la suprafaţă lucruri cu adevărat grave.

Potrivit România TV, unul dintre episoade este despre un jandarm care era îmbrăcat în civil la proteste. Acesta a spus la audieri că se afla în apropierea unui grup de indivizi, iar la un moment dat unul dintre aceştia a început să se laude în faţa celorlaţi că a le-a „rupt capul la doi jandarmi” şi că s-a lovit la mână. Imediat, acel jandarm în civil şi-a chemat colegii în ajutor, iar individul care a fost agresiv a fost săltat de mascaţi.

De asemenea, tot rechizitoriul a scos la suprafaţă faptul că acele sticle incendiare care au fost aruncate spre jandarmi au fost pregătite de către protestatari cu două săptămâni înainte.