Dezvăluiri halucinante. Teroriştii de la Barcelona plănuiau un atentat la un meci al lui Messi. Pe teren s-ar fi aflat şi un român

Grupul de jihadişti care pe 17 august 2017 a ucis 15 persoane şi a rănit alte peste 100 în atacurile teroriste comise la Barcelona şi Cambrills a intenţionat de asemenea ca trei zile mai târziu să execute un atac şi pe stadionului Camp Nou al clubului FC Barcelona în timpul unei partide de fotbal, precum şi într-o discotecă, relatează miercuri agenţia EFE, citând cotidianul El Periódico de Cataluńa.

01 aug. 2018, 20:22
Dezvăluiri halucinante. Teroriştii de la Barcelona plănuiau un atentat la un meci al lui Messi. Pe teren s-ar fi aflat şi un român

Conform acestei publicaţii, jihadiştii au strâns informaţii despre partide dintre FC Barcelona şi Betis Sevilla ce s-a desfăşurat în data de 20 august 2017 şi au vizitat magazinul de pe Camp Nou. La acel meci, fostul stelist Alin Toșca a fost titular la Betis în partida cu Lionel Messi.

În urma analizei datelor de pe telefonul mobil al unuia dintre membrii celulei teroriste, Mohammed Hichamy, ce se numără printre atacatorii ucişi de poliţie la Cambrils, anchetatorii au tras concluzia că, în plus faţă de intenţia unui atac cu maşină capcană asupra Turnului Eiffel din Paris şi a bazilicii Sagrada Familia din Barcelona, teroriştii aveau în vedere şi un atac asupra stadionului echipei FC Barcelona.

În memoria acelui telefon au fost găsite căutări pe internet despre Camp Nou, efectuate în săptămâna de dinaintea atentatelor, pentru a fi obţinute informaţii despre orare, sistemele de acces şi imagini cu stadionul.

Anchetatorii au găsit de asemenea şi doua înscrisuri ale imamului de Ripoll (provincia Girona), Abdelbaki es Satty, mort în explozia unei case din localitatea Alcanar unde teroriştii produceau explozivii.

Aceste înscrisuri reprezintă o schiţă a unei revendicări pentru un atentat, întrucât încep cu expresia „Noi, soldaţii Statului Islamic …” şi au ca dată 20 august 2017.

Anchetatorii mai suspectează că teroriştii intenţionau să atace o discotecă din Barcelona, întrucât au căutat pe internet informaţii despre localuri de noapte pentru homosexuali şi despre sala de concerte Razzmataz.