Dezvăluiri incredibile despre directoarea care lua mită pentru certificate de handicap

Dezvăluiri incredibile despre directoarea care lua mită pentru certificate de handicap, la Ploieşti. Femeia lua bani, parfumuri, alimente, orice, important era să umple buzunarul sau portbagajul. În schimb, pe bolnavii adevăraţi îi umilea fără milă: oamenii care nu puteau merge se târau pe scări ca să ajungă la comisia de evaluare, unde îi aştepta şefa şpăgară.

RomaniaTV.net
22 sept. 2013, 07:26
Dezvăluiri incredibile despre directoarea care lua mită pentru certificate de handicap

Directoarea Comisiei pentru Evaluarea Persoanelor cu Handicap accepta orice ca mită pentru eliberarea unui certificat de handicap – kilograme de carne de vită sau de peşte sau 300 de lei, bani care ajungeau la directoare prin menajera sau fiul acesteia. Aceasta lua ca mită chiar şi bibelouri şi haine, informează România TV.

Directoarea le-a făcut rost şi soţului şi fiului ei de câte un certificat de handicap, pentru a beneficia de o pensie lunară şi de alte beneficii, în timp ce persoanele care aveau cu adevărat probleme şi aveau nevoie de un astfel de certificat trebuiau să ajungă la Comisia de Evaluare aduse pe braţe de rude sau târându-se pe scări.

Fostul preşedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, Viorica Oniga, primea ca mită pentru eliberarea în mod fraudulos a unor certificate de încadrare în grad de handicap sume de bani, dar şi cadouri constând în parfumuri, băuturi alcoolice, bibelouri, genţi de damă, precum şi carne, arată procurorii anticorupţie în rechizitoriul prin care Oniga a fost trimisă în judecată alături de mai multe persoane foste membre ale Comisiei.