Dezvăluiri terifiante despre doi răniţi din Colectiv: Au plecat cu taxi. La spital, AU ÎNCEPUT SĂ URLE

Ambasadorul turc în România a mărturisit în presa străină că cei doi studenţi străini au plecat din clubul morţii cu un taxi. Dacă iniţial credeau că au scăpat ca prin noroc, soarta le-a dovedit contrariul. Când au ajuns la spital şi şocul s-a diminuat, substanţele toxice inhalate au început să-şi facă efectul: tinerii au început să urle de durere şi au fost internaţi de urgenţă. Ei au murit apoi la scurt timp.

12 nov. 2015, 08:32
Dezvăluiri terifiante despre doi răniţi din Colectiv: Au plecat cu taxi. La spital, AU ÎNCEPUT SĂ URLE

Tragedia din clubul Colectiv a avut ecouri şi peste graniţele ţării. Printre victime se află şi doi străini. Moartea lui Ayberk Manci şi a Tulliei Ciotola a îndoliat ţările lor natale, Turcia şi Italia.

Însă dezvăluirile făcute de ambasadorul Turciei pentru Euronews au fost şocante. Tinerii au ieşit din club şi au plecat către spital cu un taxi, deşi credeau că au scăpat nevătămaţi.

„Au plecat din club împreună. E foarte dramatic. Au luat un taxi, conform unei studente din Turcia care e rănită uşor. S-au dus la spital împreună. Pe drum, toţi au spus că sunt în regulă. Chiar şi băiatul turc care a decedat. Când au ajuns la spital, însă, fata din Italia şi băiatul au început să ţipe de durere. Sigur că au fost duşi la Urgenţe”, a povestit Osman Koray Ertas, ambasadorul Turciei în România.

Tullia şi Ayberk au fost internaţi la Spitalul Floreasca, iar părinţii acestora au sosit de urgenţă în ţară pentru a fi alături de copiii lor. Ayberk a murit la opt zile de la tragedie. El avea arsuri adânci şi inhalase foarte mult fum, iar medicii nu au putut să îl salveze. De cealaltă parte, Tullia Ciotola avea arsuri pe 50% din corp şi s-a intoxicat cu fum. Fata a fost transferată la un spital din Rotterdam, sâmbătă dimineaţa. Ea a murit însă la scurt timp după sosirea în Olanda, la spital.

Zilele trecute, colegii de facultate ai fetei au ţinut un minut de reculegere şi au ridicat un steag în faţa universităţii.

„Te vom ţine minte aşa cum erai, ne vom gândi că încă zâmbeşti”, a fost mesajul de pe steag, conform Il Mattino.

Medicii fac însă un apel de urgenţă către cei care au fost martorii tragediei din clubul Colectiv şi au reuşit să scape nevătămaţi. Aceştia trebuie să îşi facă analizele medicale. Legiştii avertizează că efectele substanţelor toxice din incendiu se pot simţi pe termen lung.