Dezvăluirile patronilor de la Bamboo după incendiu: Focul a fost pus INTENŢIONAT. PRIMELE IMAGINI din club

Acuzaţii-bombă făcute de Cătălin Botezatu şi de patroni de la Bamboo după incendiul din club. Sunt suspiciuni clare de mână criminală, spune designerul. Între timp, au apărut primele imagini din localul ars din temelii.

RomaniaTV.net
25 ian. 2017, 13:05

Cătălin Botezatu a fost acţionar la clubul Bamboo, dar acum spune că acesta a rămas un proiect de suflet. Totuşi, el a participat la o conferinţă de presă organizată miercuri, alături de patronul firmei ce administrează localul, Joshua Castellano.

Botezatu a subliniat că nu poate exclude posibilitatea ca focul să fi fost pus intenţionat în club. „Exista o ipoteza ca a fost pus deoarece nu avea cum sa ia foc, vorbim de o incapare unde nu era sursa de lumina, era aprins doar semnalul exit. De accea va putem spune ca nu avea acces nimeni acolo, dar acea incapere era deschisa pentru ca si ea avea o iesire de evacuare. Nu intra nimeni, era lumina stinsa si totusi de acolo au luat foc niste draperii”, a explicat Cătălin Botezatu.

Botezatu şi Castellano au dat asigurări că toată structura clubului Bamboo a fost refăcută recent şi că după reamenajarea din vara trecută se aşteptau toate avizele de funcţionare, la momentul producerii incendiului funcţionându-se pe o autorizaţie provizorie, valabilă pana pe 30 iunie 2017.

Între timp, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov a anunțat miercuri că în jurul orei 12,00 a fost retrasă ultima autospecială de stingere rămasă pentru supraveghere la clubul Bamboo. Incendiul a fost declarat stins luni la prânz iar atunci la fața locului a rămas o autospecială de stingere pentru a asigura o eventuală intervenţie de urgenţă în caz de reaprindere.

În urma incendiului izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, clubul a ars în totalitate, clădirea fiind prăbușită în cea mai mare parte. Au ajuns la spitalele din Capitală 44 de persoane. Miercuri au apărut şi primele fotografii post-incendiu făcute în Bamboo.

De la locul incendiului au fost recuperate câteva camere de supraveghere care erau montate în partea de sus a clubului. Joshua Castellano a dat asigurări că imediat după finalizarea cercetării la faţa locului va începe reconstrucţia clubului. „Structura de rezistenta e in picioare, s-a prabusit doar tavanul pe mijloc. Cand termina anchetatorul, a doua zi incepem (reconstrucţia, n.r.)”, a declarat Joshua Castellano.