DIESELGATE. Volkswagen amână lansarea noilor maşini. Softul ilegal a fost instalat şi pe modelele 2016

Volkswagen a dezvăluit că softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare a fost instalat și pe modelele diesel ce urmau să fie lansate în 2016.

14 oct. 2015, 15:28
DIESELGATE. Volkswagen amână lansarea noilor maşini. Softul ilegal a fost instalat şi pe modelele 2016

Volkswagen a anunțat amânarea lansării noilor modele, întrucât softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare a fost instalat și pe modelele ce trebuiau lansate în 2016.

Citeşte şi Ratingul pe termen lung al grupului Volkswagen a fost retrogradat de Standard & Poor’s

Totodată, Volkswagen le-a dezvăluit autorităților de reglementare din SUA că există încă un soft suspect instalat pe modelele diesel ce urmau să fie lansate în 2016, care operează diferit faţă de softul care a provocat cel mai mare scandal din istoria companiei germane.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.